medyauzmani.com

Yaz kış demeden “arkadaşlarını” kurtarmaya gelirler.


kurtarmaya geliyorlar

Ankara’daki hayvanseverler kışın yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını da unutmadı.

Ankara’nın Çankaya ilçesi İmrahor semtinde, soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını beslemek için bazı sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverler bir araya geldi.

Bölgedeki yemleme kampanyasına katılan hayvansever Faruk Acık, 12 yıldır eşiyle birlikte tarlalarda ve dağlarda sokak hayvanlarını yazın susuz, kışın yemeksiz besliyor.

Soğuk havaya rağmen Ajik, dağları ve ormanları dolaşarak sokakta gördüğü her hayvana yemek servisi yapar.

Ayrıca açık, yaralı veya bakıma muhtaç olduğu tespit edilen hayvanları da bölgede orman zeminine kurduğu barınakta tedavi etmeye çalışıyor.

Yaz kış demeden "arkadaşlarını" kurtarmaya gelirler.

“Soğuk havada sığınak yok”

Diğer STK üyeleriyle birlikte çalışan Açık, özellikle bu aylarda sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı, merhametli ve yardımsever olunmasını istedi.

Ajik, soğuk havalarda sokak hayvanlarına yardım konusunda dikkat edilmesi gereken noktalara değindi:

“Dışarıya yemek konulacağı zaman geniş kapların olması iyi olur. Dar kaplarda yiyecek veya su dibine inmek istediklerinde sıkışabilirler. Bu tür olaylarla sık sık karşılaşıyoruz. Pek çok hayvanı onlardan kurtardık. yani özellikle düz kaplarda yiyecek ve su bırakanlar.” Bu soğuk aylarda sokak hayvanlarının saklanacak yerleri olmadığı için kömür barınakları, garajlar, depolar açmamız gerekiyor. Balkonların altına kilim ve battaniye koyalım. Kulübeleri bahçelere, köşelere koyalım, yiyecekleri koyalım.”

Yaz kış demeden "arkadaşlarını" kurtarmaya gelirler.

“Soğuk havalardan korunmak için araçların motorlarına sığınıyorlar”

Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan sokak hayvanları için bir araya gelen Pau Muhafızları adına konuşan Erkin Erdoğu, söz konusu bölgeye hafta içi günde bir defaya kadar yiyecek getirdiklerini söyledi.

Soğuk havalardan korunmak için otomobil motorlarında barınan hayvanlara dikkat çeken Erdoğan, araç sahiplerinden motoru çalıştırmadan önce kaputa basmalarını istedi.

Bölgede beslenen Bau Koruma Örgütü üyesi Ayesha Tashkiran, aşırı soğuk hava nedeniyle hayvanların beslenmemesi halinde ölebileceğini vurguladı.

Yaz kış demeden "arkadaşlarını" kurtarmaya gelirler.

Belediyelerin yeterli barınak altyapısına sahip olmadığını kaydeden Taşkıran, “Hayvanların bakımı için bir avuç gönüllü çalışsa da insanların bilinçli olması gerekiyor. Buradaki hayvanların beslenmesi gerekiyor. Çoğu açlıktan ve hastalıktan ölüyor. Sadece bu da değil.Kötü adamlarla savaşırken, “Daha duyarlı olmamız gerekiyor” dedi.

ekler:

Ankara kar yağışı orman sokak hayvanları sosyal yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın