medyauzmani.com

Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı


Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı

Belediyelerin yaşlıları korumak, desteklemek ve hayatını kolaylaştırmak için hazırlayacağı projelerin yer aldığı Yaşlı Destek Programı (YADES 2023) başvuruları değerlendirilecek.

Yaşlı nüfus oranının yüzde10’a yakın olduğu Türkiye’de yaşlılara verilen hizmetlerin sayısı artırılarak, ihtiyaca göre çeşitlendirilmeye çalışılmaktadır.

Yaşlılara hizmet sunumu alanında kurum bakım hizmetlerinin yanı sıra “evde bakım” ve “kreş” gibi alternatif koruyucu ve önleyici hizmet modelleri yaygınlaştırılmaktadır. Yaşlı ve yakınlarının öncelikli tercihi olan gündüz bakım ve evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik projeler hayata geçirilmektedir.

7 yılda 39 milyon liralık finansman desteği sağlandı

Bu kapsamda 2016 yılında uygulamasına başlanan ve genel bütçeden aktarılan kaynaklarla devam eden YADES, yaşlılık alanında farkındalık yaratmayı, yaşlıları ev ortamında desteklemeyi ve topluma katılımlarını desteklemeyi amaçlıyor. Yerel dinamikleri harekete geçirerek yaşam.

65 yaş üstü kişilerin korunması ve desteklenmesi ile biyolojik, psikolojik ve sosyal bakıma ihtiyaç duyanların bulundukları yerlerde gerekli bakımların yapılarak hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla 7 yılda 39 milyon TL maddi destek sağlandı. vardır. Onlar yaşıyor.

Bu kapsamda 7 yılda 35 belediyede 61 proje hayata geçirilerek 76 bin 497 ailede 111 bin 559 yaşlıya ulaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yıl YADES için 6 milyon 205 bin lira ayırdı.

Genel bütçeden aktarılan kaynaklarla yaşlılık alanında en büyük bütçeli ilk destek programı olan YADES, yaşlıların ailelerinden ve alıştıkları çevreden ayrılmadan yaşlanmalarını, tüm yaşama aktif katılımlarını teşvik etmektedir. sosyal yaşam alanları, aktif ve sağlıklı yaşlanma.

Belediyelerce hazırlanacak projelerin süresi bir yıl olacak.

YADES 2023 programı kapsamında, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde belediyelerce hazırlanacak ve valiliklerce teklif edilecek projeler için 6 milyon 205 bin lira ödenek kullanılacak.

Belediyelerce hazırlanacak projelerin süresi bir yıl olacak. Onaylanan projeler belediyeler tarafından hayata geçirilecek ve denetimler valilikler aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Programa başvuracak belediyelerin proje tekliflerini 26 Şubat saat 17:00’ye kadar valiliklere sunmaları gerekiyor.

Etiketler:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın