medyauzmani.com

Üzüm pası ilacının imhası ne zaman?

Üzüm asması ne zaman ilaçlanır?

üzüm bahçeler sprey İlaçlama asmalar açılmadan önce, çiçek açtıktan sonra ve tane tatlandırıldıktan sonra yapılır. Ayrıca bu spreyler sırasında kullanılan ilaçlar da oldukça önemlidir. Özellikle tane tatlandırılıncaya kadar on beş gün ara ile ilaçlama yapılır.

Üzüm pası ilacının imhası ne zaman?

İlk İlaçlama: Çiçeklenmeden önce ve tomurcuklardan 20-25 cm. Bu, boya gelene kadar yapılmalıdır.

Kromda ilaçlama ne zaman yapılır?

– uyanmaya başla bahçelerde Tomurcuklar tek dönem olunca bordo bulamacı atılır. Hemen ardından kükürt atılmalı ve yağışlı havalarda kükürt tekrar enjekte edilmelidir. Talepler 15 ila 20 gün aralıklarla yenilenir.

Bağlara külleme spreyi ne zaman uygulanır?

eczacılığa aitYaprakların alt ve üst yüzeylerini kaplamak için tavsiye edilen dozlarda kullanılır. Garanti dış görünüş Tomurcuklanma durumunda, tomurcuklar 25-30 cm uzunluğa geldiğinde ilaçlamaya başlanır. İkinci ilaçlama, yapraklar döküldüğünde yapılır. Koşullara bağlı olarak, fasulyeler dökülmeye başlayana kadar ilaçlamaya devam edilebilir.

Asmaya kükürt tozu ne zaman atılır?

kibrit çöpleriBağlarda erken ilkbaharda uygulanmalıdır. Toprağın kükürde ihtiyacı olup olmadığı yapılan toprak analizi sonucunda tespit edilir. Dahası toprak veya sıvı kibrit çöpleri Yapraklardan yapılan uygulama zaman Üzümlerde yaygın olan külleme hastalığını da önler.

Üzüm neden çürür?

Bağ güvesi (yok edici, solucan ve çürük): çiçeklere, meyve bahçelerine ve bağlarda olgunlaşan tanelere zarar verir. üzümlerin Aşındırıcı mantarlar, hasar sonucu dışarı akan tatlı sıvıya kolayca yerleşerek çürüyen salkımlara neden olur.

Topas üzüm ilacı ne zaman kullanılır?

Kullanım zamanı Bağda ilaçlamaya her zaman olduğu gibi çiçeklenmeden önce, ilk yapraklar çıkınca veya tomurcuklar 20-30 cm uzunluğa ulaşınca başlanır. Böylece hastalık baskısının yüksek seviyelere çıkması engellenir. Sezon boyunca 4-5 uygulama tavsiye edilir.

Pas ilacından ne zaman kurtulmalı?

Sarı Değil Hastalık: Hastalığın bitkinin üst kısmına doğru ilerlediği durumlarda, üst yaprakların, özellikle bayrak yaprağının hastalıkla bulaşmasını önlemek için ilaçlamaya yeşil kısımdan başlamak gerekir. Hasattan bir ay önce bitki olgunlaşma dönemine girdiği için ilaçlama yapılmamalıdır.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın