medyauzmani.com

Türk Kızılayı her yıl milyonlarca insana yardıma koşuyor


Türk Kızılayı her yıl milyonlarca insana yardıma koşuyor

Türk Kızılayı, yurt içi ve yurt dışındaki misyonları ile her yıl yaklaşık 30 milyon ihtiyaç sahibine yardım etmek için çalışıyor.

Kurulduğu 11 Haziran 1868 tarihinden bu yana donör desteği ile faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılayı, dünyanın dört bir yanında insani yardım faaliyetleri yürütüyor.

Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumlara yardım eli uzatan Kızılay, 170 bini aşkın gönüllüsüyle kan hizmetleri, uluslararası yardım, sosyal hizmetler, göçmenlik ve mülteci hizmetleri gibi birçok alanda ihtiyaç sahiplerinin yaralarını tedavi ediyor. .

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası kapsamında toplanan bilgilere göre Türk Kızılayı, yurt içi ve yurt dışındaki misyonları aracılığıyla her yıl yaklaşık 30 milyon ihtiyaç sahibiyle temasa geçiyor.

Bu kapsamda Kızılay, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Endonezya, Filistin, Güney Sudan, Irak, KKTC, Myanmar, Pakistan, Senegal, Somali, Sudan, Suriye, Yemen ve Kırgızistan başta olmak üzere birçok ülkede hizmet vermektedir.

50 bin insani yardım tırı Suriye’ye teslim edildi

Savaşın başlangıcından bu yana, Suriye’deki savaştan etkilenen ve yerinden edilmiş insanlara ulaştırılması için 50.000 kamyon insani yardım sınırdan geçti.

Ayrıca Suriye’de ihtiyaç sahiplerine destek olmak için 40’tan fazla tıp merkezi, 10’a yakın yetimhane ve çok sayıda aşk dükkânı kuruldu.

Ramazan’da yaklaşık 10 milyon kişinin ihtiyacı karşılandı

Ramazan ve Kurban Bayramı boyunca dünya genelinde milyonlarca kişiye giyim yardımı, gıda kolisi ve gıda kolisi dağıtıldı.

Ramazan ayında yaklaşık 10 milyon kişinin ihtiyacı karşılandı. Kurban Bayramı’nda 21 ülkede 3 milyonu aşkın aile kurbanların kutsanmasına tanık oldu.

Ayrıca özellikle pandemi sürecinde VEFA gruplarıyla çalışan Türk Kızılayı ekipleri, milyonlarca insanın gıda, ilaç gibi temel ihtiyaçlarını evlerine ulaştırdı.

Hastanelere 2 milyon 258 bin 181 ünite kan sevk edildi

Gönüllü ve kalıcı bağışçılar sayesinde Türkiye’nin hemen hemen tüm kan ihtiyacını karşılayan Türk Kızılayı, kan bağışı merkezi ve mobil kan bağışı araçlarıyla da kan hizmeti veriyor.

Türk Kızılayı’nın kan bağış noktalarında hijyen ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde tek kullanımlık ürünlerle hizmet verilmektedir. Kan bağışında bulunmak isteyenler “www.kanver.org” adresinden randevu alabilirler.

Bu kapsamda 2021 yılının başından bu yana yüzde 87,25’i erkek, yüzde 12,72’si kadın olmak üzere 707.176 kişi kan bağışında bulundu. Bu bağışlardan elde edilen 2 milyon 258 bin 181 ünite kan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Bu yıl kan bağışlarının çoğu 18-25 yaş arasındaki genç yetişkinlerden geldi. İlk kez kan bağışı yapanların sayısı 510,3’e ulaştı.

COVID-19 hastalarına 34.794 ünite immün plazma teslimatı

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile başlanan immün plazma tedavisi birçok COVID-19 hastasına umut oldu.

Bu kapsamda 2021 yılının başından bu yana COVID-19 virüsüne yakalanan ve iyileşen kişilerden 9.672 ünite immün plazma bileşeni toplandı. Bunlardan toplam 34.794 ünite immün plazma bileşeni üretilerek hastalara teslim edildi. COVID-19 tedavisi görüyor.

ekler:

Kızılay Sosyal Yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın