medyauzmani.com

TİKA’dan Ramazan’da 92 ülkeye dost eli


TİKA'dan Ramazan'da 92 ülkeye dost eli

TİKA Başkanı Serkan Kayalar, 5 kıtada Ramazan dayanışması ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’nin 92 ülkeye yaptığı yardımları ulaştırarak bir milyondan fazla kişiye ulaştık” dedi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, TİKA’nın bu yılki Ramazan programlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayalar, bu yıl TİKA aracılığıyla Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Afrika’dan Güney Amerika’ya uzanan projelerle 92 ülkede yüz binlerce ihtiyaç sahibine gıda kolisi, sıcak yemek ve temel ihtiyaç malzemesi dağıttıklarını doğruladı. Birlikte düzenledikleri kahvaltı sofralarında.

TİKA’nın ana faaliyet alanının kalkınma işbirliği olduğunu anlatan Kaylar, Ramazan’ın bereketine ortak olmak için uzun yıllardır çeşitli faaliyetler yürüttüklerini açıklayarak, “Özellikle yetim çocukların karşılanması, savaş bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine destek olmak. . Mülteci kampları da öncelikli faaliyetlerimiz arasında yer alıyor.”

“Bir milyonu aşkın kişiye ulaştık.”

Son iki yılda Ramazan’ı Corona virüsünün gölgesinde geçirdiklerini hatırlatan Kayalar, buna rağmen 82 ülkedeki faaliyetleriyle 2021’de yaklaşık bir milyon kişiye ulaştıklarını kaydetti.

Kayalar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un talimat ve destekleri doğrultusunda bu yıl 5 kıtada Ramazan dayanışması ruhunu canlı tutmaya çalıştıklarını belirterek, “Afganistan’dan Arnavutluk’a, Bangladeş’ten Etiyopya’ya, Pakistan’dan Kolombiya’ya. , Azerbaycan’dan Türkiye’den Somali ve Filistin’e 92 ülkeye Türk yardımı ulaştırarak 1 milyondan fazla kişiye ulaştık.

Komşu ülkelerdeki Ukraynalı mültecilere destek

Farklı coğrafi bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Kayalar, “Güney Pasifik’te yaklaşık bir milyonluk ada ülkesi olan Fiji’de iftar programı düzenledik. 100.000’e yakın Ukrayna vatandaşı gıdadan faydalandı. Moldova’daki Ukraynalı mültecilere erzak dağıttık, Bosna Hersek’te 200 mülteci aileye gıda kolisi verdik” dedi.

Yetimlerle buluştukları iftar sofralarının özel bir anlamı olduğunu belirten Kayalar, birçok ülkede yetim çocuklarla kahvaltı yapmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 2.500 savaş mağduru yetime oruçlu iftar yemeği verdik. Farklı coğrafi bölgelerdeki iftar programlarımız sayesinde bu yıl yaklaşık 15.000 yetime ulaştık. İftar programları ve farklı bölgelerdeki yetimler için iftar yemeği düzenledik. Afganistan’ın bölgeleri Somali’de yetim çocuklar kurduğumuz kahvaltı sofralarında Pakistan’daki yetim çocuklara bayram hediyeleri dağıttık.”

Farklı coğrafi bölgelere yardım ulaştırmak

Kayalar, TİKA’nın Azerbaycan’da 2 bin 500 dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yaptığını, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Moğolistan ve Tacikistan’da düzenlediği Ramazan programları ile Orta Asya’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştığını söyledi.

Kayalar, Balkanlar’da özellikle Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Karadağ başta olmak üzere bu ülkelerdeki ihtiyaç sahipleriyle Ramazan’ın bereketini paylaştıklarını belirterek, Kudüs ve Kudüs’te her gün 40 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıkları konusunda bilgi alışverişinde bulundular. Ramazan ayında Gazze.

Tunus’ta 8 bin kişiye iftar yemeği dağıtıldığını anlatan Kilar, Irak genelinde 6 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştıklarını söyledi.

Ramazan ayı boyunca Güney Amerika’da uyguladıkları programlara da değinen Kayalar, “Kolombiya, Uruguay, Guyana, Ekvador, Paraguay, Surinam ve Bolivya, Kurban Bayramı vesilesiyle ülkemize selamlarımızı ilettiğimiz Latin Amerika ülkelerinden bazıları. Ramazan. Müslümanların ve muhtaçların duaları ülkemiz için buradadır ve halkımız sahada dostumuzdur ve bizler için de Motivasyon kaynağıdır.”

TİKA’nın 20’den fazla ülkedeki ofisleri ve diğer ülkelerdeki büyükelçiliklerle iş birliği içinde Afrika’da Ramazan programlarını uyguladıklarını anlatan Kayalar, gıda paketlerini sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

“Tika en uzak köşelere ulaşır”

Kayalar, “Cumhurbaşkanımızın her platformda ifade ettiği gibi, dünyanın her yerinde az ya da çok demeden ihtiyaca ulaşmaya, sürdürülebilir ve insan hayatına dokunan projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu vizyonla Tika ulaşıyor. Dünyanın en ücra köşelerinde bile.”

TİKA tarafından yürütülen projelerin genel olarak dost ve kardeş ülkelerin kalkınmasına yönelik faaliyetler içerdiğini vurgulayan Kaylar, bu faaliyetlerin Türkiye’nin küresel ölçekte aktif olma hedefi ve girişimci ve insani diplomasi vizyonu ile doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti.

Kaylar, “Ülkemiz, dünyadaki krizlere karşı taşıdığı örnek sorumluluğu bu faaliyetlerle yansıtmaktadır. Örneğin, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizinde gösterdiği diplomatik müzakerelerin başarısının yanı sıra sivillere ve mültecilere insani yardımda bulunmaktadır. TİKA başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızla savaş mağdurları” dedi.

ekler:

TİKA Ramazan Sosyal Yardımı

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın