medyauzmani.com

TDV, Ramazan’da 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine yardım etti


TDV, Ramazan'da 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine yardım etti

TDV, Ramazan ayı boyunca yurt içi ve yurt dışında 2 milyon 150 bin ihtiyaç sahibine yardımda bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı, “Akıllı kardeşlerimiz kutlu olsun, beklenen sizlersiniz” sloganıyla, Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattı.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Ehsan Açık, Corona virüsünün etkisini en aza indirirken faaliyetlerine hız verdiklerini doğrulayarak, “İnsan vicdanının yükünü taşıyan vakfımız, ülkemizde yardım seferberliğine devam etti ve farklı coğrafi bölgelerden örnekler verdi.

“139 milyon liralık yardımda bulunduk”

Açık, salgınların ve savaşların milyonlarca insanın canına mal olduğunu ve bu nedenle ihtiyaç sahibi insan sayısının her geçen gün arttığını vurgulayarak, buna rağmen veren el ile tutan el arasında bir köprü olarak kaldıklarını söyledi.

TDV, Ramazan'da 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine yardım etti

Türk milletinin içtenlikle paylaştığı eski eserleri, Ramazan ayının manevi iklimiyle dünyanın dört bir yanına ulaştırma fırsatı bulduklarını ifade eden Açık, şunları kaydetti:

Ramazan programımız kapsamında 81 valilik ve tüm mahallelerimizde 71 bin 661 gıda kolisi, 114 bin 626 alışveriş yardım kartı, 27 bin 477 bayramlık kıyafet bağışımızla 1 milyon 246 binden fazla kardeşe yardımda bulunduk. 1003 aracılığıyla. Ülkedeki şube. “152 bin gıda paketi, 120 bin 692 kahvaltı paketi ve 14 bin 100 bayramlık kıyafet dağıtarak 895 bini aşkın mazlumun hayatına dokundu. Ramazan programı kapsamında 139 milyon liralık yardım ulaştırdık. Yurt içi ve yurt dışında 150 bin kardeş” .

TDV, Ramazan'da 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine yardım etti

ekler:

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı Ramazan Sosyal Yardım TD Vakfı Türkiye Diyanet

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın