medyauzmani.com

TDK Yeraltı nasıl yazılır?

yeraltı kelime TDKbir kalemin yanında yazılıyor ayrı mı yeraltı Kelime isim değil isimdir. çok ayrı yazı 27 Ocak 2022’ye ihtiyaç var

TDK Yeraltı nasıl yazılır?

9. Bileşik sözcükler ve terimler, somut olarak yeri ifade eden alt ve üst sözcüklerden oluşur. Yazılmış: deri altı, su altı, toprak altı, yeraltı (yüzey); adrenal bez, apeks (en yüksek nokta), vb.

Kat nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’na göre “yer” altı”Uzak, uzak, ayrı.” Yazılmış.

Yeraltı nasıl yazılır?

yeraltı kelimesi TDKgöre ayrı ayrı yazılı cümleler arasında. Yazılışı karışık olan ayrı ayrı kelimelerin başında gelen “underground” kelimesinin “underground” olarak doğru yazılması gerekir.

Neden komşu toprağın altında yazıyor?

Birkaç istisna dışında her şey birleşik İsimler Sırada yazıyor. yeraltı kelimesi birleşik İsim olmasına rağmen yeri tam olarak belirtilmediğinden, ayrı yazılacak Meli. yeraltı Kelimenin içinde bulunduğu tüm isim tamlamaları ayrı ayrı yazmalısın

Altyapı nasıl yazılır?

altyapı Pek çok okuyucu, kelimenin ayrı mı yoksa yanında mı yazıldığını merak ediyor. TDKBuna göre, bu kelime ayrı değil, bitişiktir. yazı Meli.

Yer ve yer altı nasıl hecelenir?

Bu söz Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında doğrudur. yazımDünya‘ ses. yapacağız Dünya Sözcük Türkçede bitişik kabul edilir. bu doğru yazım Farklı cümlelerde kullanabileceğiniz gibi tek başına da kullanabilirsiniz.

TDK dolma kalem nasıl yazılır?

Dolma kalem Gerçekten mi?” veya “kalem mi? ” nasıl yazılır? İşte sorunun cevabı aşağıda. Bu kelime genellikle kalem Format hatası yazar. doğru kullanım Dolma kalem Şeklinde olmalıdır.

Bilinç altı nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu tarafından bakıldığında bu kelimenin doğru yazılışı ‘anlamına gelmektedir.bilinçsizlikÖzellikli. Cümle içinde veya tek başına değerlendirilebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=uQ4aN2kYAE0
Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın