medyauzmani.com

Tarihlerde eğik çizgi kullanıyor musunuz?

Doğrudan yazılabileceği gibi tersten de yazılabilir. azaltmak İsimle de yazılabilen bir noktalama işaretidir. tarih ve sayıları belirtirken alternatif bir numaralandırma olarak yırtmaç 20 Nisan 2020 tarihinde kullanıldığını belirtmek mümkündür.

Tarihler arasında kısa çizgi var mı?

Olayın başı ve sonu tarih Dünya Savaşı (1939-1945) arasında tam altı yıl sürmüştür.

Tarihler arasına konulan noktalama işareti nedir?

tarihlerinizden Günü, ayı ve yılı gösteren sayıları ayırır Kadın: 29.5.1453, 29.X.1923 vb. Uyarı: Ayların isimleri tarihlerle birlikte de yazılabilir. Bu durumda, ay adlarından önce ve sonra noktalar kullanılmaz: 29 Mayıs 1453, 29 Ekim 1923 vb.

Kısa çizgi nerede kullanılmaz?

kısa çizgi çok fazla cümlede kullanılmamış. Genellikle cümlelerin başında Kullanılmış. kısa çizgiBazı sınavlarda da sıkça sorulan bir noktalama işaretidir. Daha yüksek sınav başarısı için her noktalama işaretini olduğu gibi kullanın. kısa çizgi ve görevlerini bilir.

Eğik çizgi ne için kullanılır?

azaltmak / veya slaş (Slash’tan, İngilizce’den), bir çizginin kesilmesiyle oluşturulan yatay bir noktalama işaretidir. Bölme ve kesirleri ifade etmek için tarihleri ​​gösterirken nokta koyun. azaltmakAyrıca ortadan kaldırılması veya genel avantajı ile kullanılır.

İki tarih arasındaki ayar nedir?

Gün, ay ve yıl numaraları arasında nokta veya eğik çizgi GelişmişÖrnek: 11.12.2010 veya 11/12/2010 yazmak doğrudur. bana göre. Tarih Kesme işaretini gösteren sayıları izleyen son ekler ayrılır.

Tire sınıfı 3’ün diğer adı nedir?

kısa çizgi (-) veya tire, çoğul ve tekil kelimeler a Kelimelerin hecelerini ayırmak için kullanılır a Bu bir noktalama işaretidir. Tire kullanımına tire denir.

Tarihler arasına iki nokta üst üste koyar mısınız?

Gün, ay ve yıl numaraları aradaki nokta veya eğik çizgi GelişmişÖrnek: 11.12.2010 veya 11/12/2010 yazmak doğrudur.

Saat ve dakikayı gösteren sayıların arasında ne var?

Betül Eyövge Yılmaz on Twitter: “Sayılar arasında saat ve dakika vardır Puan Kadın: 09.15, 13.00. Yazım saatlerinde iki nokta üst üste kullanılmaz.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın