medyauzmani.com

Sulama birliklerine kimler üye oldu?

(2) sulama birlikleri Kamu tüzel kişiliğine sahiptir ve bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde özel hukuk hükümlerine tabidir. MADDE 2 – (1) Bu Kanunun uygulanmasında; a) Bakan: Drake & Scull’un bağlı olduğu…

Sulama birliğine bağlı kuruluş nedir?

(1) Dernekler, Konut Genel Müdürlüğü veya Bakanlık tarafından denetlenir. Sendikalar da mali açıdan yılda bir kez Maliye Bakanlığının denetimine tabidir.

Sulama tesisleri kime devrediliyor?

a) Başkent Belediyesinin görev alanına giren alanlarda yatırım kontrol ve koordinasyon müdürlükleri. aktarılabilirYatırım kontrol ve koordinasyon müdürlükleri tarafından devralındı. sulama tesisleri Su ve sanitasyon departmanları veya ilçe belediyeleri için. aktarılabilir.

Sulama birliğini kim denetler?

uygulanır. (3) Dernekler doğrudan Sayıştay tarafından denetlenebilir. (4) Federasyon devraldı sulama Tesis ve bölümleri devlete ait olup, zarar verenler 5237 sayılı Kanunun kamu malına zarar verilmesine ilişkin cezai hükümlerine tabidir.

Sulama birliklerinin tabi olduğu kanun nedir?

Puan: Hayır. 6172 Sulama Dernekleri Yasasıiçin sulama birlikleri Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün ülkemizdeki su varlıklarının ve kaynaklarının akılcı kullanımı için kamu sularından faydalanmak üzere inşa ettiği, hâlihazırda yapımı devam eden veya kurulması planlanan en önemli misyon. sulama

Sulama Birliği bir kamu kurumu mudur?

6172 Sayılı Kanundan Prof. Sen legal kişi sulama birliğiAnayasal güvenceye tabi su varlık ve kaynaklarının kullanılması ve kullanıma sunulması hizmetini ve bu hizmetin niteliği gereği sunar. Sen Bir hizmet gibi görünüyor.

Sulama kooperatiflerini kim kontrol ediyor?

kooperatiflerin tarımsal kredi, tarımsal kalkınma, balıkçılık, sulamapancar yetiştiricileri, kooperatifler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve diğerlerinin teftiş kuruluşu kooperatifler Denetim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na devredildi.

Sulama kooperatiflerini hangi bakanlık takip ediyor?

sulama Bölgesel federasyonlarımız için kooperatiflerimiz bağlı. Bölgesel birliklerimiz de merkez federasyonumuza katılıyor. bağlı; Ancak hiçbiri birbirinin üyesi olmak zorunda değildir. Herşey kooperatifÜyeleri ile birlikte özgür kararlar alır ve uygularlar.

Sulama kooperatifleri nereye gidiyor?

sulama Bölgesel federasyonlarımız için kooperatiflerimiz bağlı. Bölgesel birliklerimiz de merkez federasyonumuza katılıyor. bağlı; Ancak hiçbiri birbirinin üyesi olmak zorunda değildir. Herşey kooperatifÜyeleri ile birlikte özgür kararlar alır ve uygularlar. Elbette mevzuat gereği yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadırlar.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın