medyauzmani.com

Su faturanız için nasıl yardım alırsınız? 2023


devlet ödemeleri

Su faturanız için nasıl yardım alırsınız? Kime verilir? Başvuru ve bilgi formu

su faturası yardım Bazı illerde su almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara su indirimi yapılıyor. Özellikle engelliler için su faturası konusunda yardım sağlanmaktadır. Koronavirüs salgınının ülkemizde ve dünyada yayılmasıyla birlikte birçok vatandaşımız devletin yaptığı yardımlardan yararlanmak istiyor.

Bu yazıda su faturası nasıl alınır? Su faturası yardımı kimlere yapılır? Su faturası yardımı başvuru formu ve su faturası yardımı için gerekli şartlar nelerdir? hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Su faturanız için nasıl yardım alırsınız?

Korona nedeniyle ekonominin çarklarının durması kötü vatandaşlarımızı dürtmeye başladı. Sosyal devlet ilkesini devreye sokan ülkemiz, çeşitli kurumlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için çalışmaktadır.

Belediyeler, çeşitli kampanyalarla Covid döneminde bir kez daha iş birliği ve dayanışma ruhunu seferber etti. Birçok belediyede başlayan askıda senet düzenleme uygulamasına geçildi. Ödenmemiş su faturası başvurusu nasıl yapılır, bu yazımızda bu konuya yer verdik.

Su faturası yardımı kimlere yapılır?

Gaziler, şehit yakınlarının dul ve yetimleri geçerli tarifeden yüzde50 indirimli olarak yararlanırlar. Bu indirim sadece bir abonelik işlemi için geçerlidir. Eğer şartlara uygun olduğunuzu düşünüyorsanız belediyenize giderek su faturası yardımından yararlanabilirsiniz.

Su faturası yardım talep formu

Devlet katkılı yardımlardan yararlanmak isteyen hak sahipleri, su faturası yardımı başvuru formunu doldurduktan sonra adresten veya e-devletten başvuru yapabilirler. Siparişinizi bağlı kuruluşunuzun yardım uygulamasından verebilirsiniz.

Su faturası ödeneği talep etme şartları nelerdir?

Su tüketimi için indirim başvurusu yapması gerektiğini biliyor. Başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken ilk şey; Abonelik, başvuranın ikamet ettiği yerde olmalıdır. Üzerinde kayıtlı değilse, aboneliği devralmanız gerekir. Daha sonra başvurunuzu gönderebilirsiniz.

Ev yardımı nedir? nasıl satın alabilirim? Şartlar nelerdir?

Su faturası yardım telefon numarası

Başvurular ilgili belediyelerin telefon numaralarından yapılabilir. Devlet destekli indirimlere e-devlet üzerinden başvuru yapılabilmektedir. İstanbul için başvurular telefonla, ALO 153 Beyaz Masa hattıyla veya 0212444 00 93 numaralı İBB Başkanlık numarası aranarak yapılıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle vatandaşların yüz yüze yerine telefonla başvurmaları tavsiye ediliyor.

Su faturası yardımı ne kadar?

Farklı il belediyelerinde tutar değişmekle birlikte 50 TL ile 110 TL arasında indirimler sunulmaktadır. Ayrıca, farklı illerde ödenmemiş fatura uygulaması kapsamında bazı faturaların tamamı ödenmektedir.

Örneğin İBB’nin İstanbul’da ihtiyaç sahibi olduğuna karar verdiği aileler İBB’nin internet sitesine girecek. Karşınıza çıkacak olan “Bekleyen Fatura” uygulama butonunu seçerek; İBB’nin iki kurumu olan İSKİ ve İGDAŞ’a ait su ve doğalgaz fatura bilgileri buraya girilecektir.

Su faturanız için nasıl yardım alırsınız?  Kime verilir?  Başvuru ve bilgi formu

Devlet su faturası yardımı

  • Evinizde engelli biri varsa İSKİ’nin sunduğu yüzde50 su indiriminden yararlanabilirsiniz. Bakanlık, sayaç ayırıcısı veya kişisel aboneliği olan ve engellilik düzeyinin yüzde40 (yüzde kırk) ve üzerinde olduğunu tutanakla belgeleyen engellilerin evlerine yüzde50 (yüzde elli) indirimli su veriyor. .
  • 1005 ve 3292 sayılı Kanun kapsamında Ulusal Hizmet Sisteminin aylık yararlanıcıları.
  • 5434, 2330, 3713 sayılı kanun çerçevesinde görev ve harp malulleri ile bunların dul ve yetimleri uygulamadan faydalanabilmektedir.

Engellilere su faturası yardımı

Engelli su indirimi, devletin teşvik ettiği ancak belediyelerin inisiyatifiyle hayata geçirilen bir indirim uygulamasıdır. Engelliler için su indirimi yapılıp yapılmayacağına belediye karar verir.

Bazı belediyeler bu indirimi sunarken, bazı belediyeler engelliler için su indirimi sübvansiyonlarını inisiyatif bazında uygulamamaktadır. Hanehalkının yüzde40 ve üzerinde engelli raporu olması halinde engelli su kesintisinden faydalanmak mümkündür. Engelli su kesintisi başvurusu için gerekli belgeler:

  • Engelliler için ikamet belgesi
  • Nüfus cüzdanı veya fotokopisi
  • Engelli kişinin vasisi varsa vasi belgesi
  • yüzde40 ve üzeri Özürlüler Sağlık Kurulu Raporu
  • Rezidansın bir kopyası
  • Bu belgelerle birlikte, ilçe su ve sanitasyon departmanınızı ziyaret ederek başvuru yapılmalıdır.

Su faturası yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Devlet destekli yardım almak için, bir dilekçe vermek veya açık bir kapıdan geçmek gerekir. Askıda fatura yöntemini kullanarak başvurmak isteyenler için İstanbul örneğini vermek gerekirse: Askidafatura.ibb.gov.tr ​​sayfasına giriş yaparak askıda fatura başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Ardından, sayfadaki Bekleyen Faturayı Bırak seçeneğini tıklayın. Açılan sayfada kişisel bilgilerinizi doldurup “POP FATURA” seçeneğine tıklıyorsunuz.

Su faturanızı ödemek için nasıl yardım alırsınız?

İhtiyaç sahibi vatandaşlar başvurularını belediyelere yapıyor. Böylece fatura desteği almak mümkün hale gelir. Bekleyen fatura talebi Mayıs ayından beri kullanılmaktadır. Şimdiye kadar onbinlerce aile faturalarını ödedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bekleyen fatura desteğinin yanı sıra Aile Destek Paketi ve Anne Çocuk Paketi olmak üzere üç farklı kampanya başlatıldı.

Ödenmemiş faturalarla birlikte bugüne kadar 24 milyon 885 bin 797 TL fatura ödendi. Aile destek paketi kapsamında 432 bin TL ödendi. Kişi başına geliri 775 TL ve altında olanlar internet üzerinden başvuru yapabilecek. Bu şartı sağlayan vatandaşlar, belediyenin beyan ettiği gelir düzeyinde faturalarını ödeyebilecek. Bu desteği almak isteyenler için 775 TL ve üzeri fatura başvurusu yapılamayacaktır.

Devlet su faturasına yardım ediyor mu?

Emekliler, maluller ve ihtiyaç sahipleri için su faturasında indirim yapılan emekliler için SGK, Emekli Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Devlet Memurları Emeklilik İdaresi Başkanlığı’na başvurulması halinde, başvuruda bulunulan süreyi belirten bir belge düzenlenerek ilgili makamlara gönderilir. ilgili kurumlara yapacakları başvurularda kullanılmak üzere, hangi kanuna göre aylık bağlandıkları.

Bunun dışında su ve doğalgaz alanında doğrudan bir yardım bulunmamaktadır. Bazı belediyeler bu alanda ek yardım kampanyaları başlattı. Birçok belediye bu tür uygulamalarla vatandaşlara destek oluyor.

Örneğin Ankara Büyükşehir Belediyesi su faturası konusunda vatandaşlara kolaylık sağlıyor. 10 TL’den sosyal yardım alan vatandaşlara 10 tona kadar su kullanımını sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, başvuru yapması halinde ihtiyaç sahiplerine de destek sağlıyor. Ayrıca şehrinizin belediyeleri ile bu alanda kampanya olup olmadığını da arayabilirsiniz.

devlet ödemeleri

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın