medyauzmani.com

Sosyal yardım için 186 milyon TL ek kaynak


Sosyal yardım için 186 milyon TL ek kaynak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 186 milyon liranın sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumlarına aktarıldığını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Üniversitesi Yaşlanma Araştırma ve Araştırma Merkezi tarafından Üniversite Yönetim Kurulu Salonu’nda 1 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen “Küresel Kriz Konferansı: Epidemiyoloji, Yaşlılar ve Dayanışma” konulu konferansa katıldı. Yaşlılar Günü.

Bakan Yanık, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 65 yaş ve üstü nüfusun toplam nüfusa oranının belirgin şekilde arttığını kaydederek, 2014 yılında yüzde 8 olan 65 yaş ve üstü nüfusun 2014 yılında da arttığını kaydetti. 2020’de yüzde 9,1’e.

Yannick, bu oranın şu anda yüzde 9,5 olduğunu kaydetti:

Nüfus tahminlerine göre yaşlı nüfusumuzun 2025’te yüzde 11, 2030’da yüzde 12,9 olması bekleniyor. Bu tablo, etkili yaşlanma politikaları için neden bir vizyona ihtiyacımız olduğunu çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Nüfusumuzu genç veya yaşlı olarak sınıflandırmak yerine “dinamik nüfus” olarak tanımlamayı amaçlıyoruz. Bu nedenle aktif ve sağlıklı yaşlanmayı önemli buluyor ve çalışmalarımızı bu yönde geliştirmeye çalışıyoruz. Yaşlıların sosyal, kültürel ve ekonomik haklarından taviz vermeden sosyal hayata aktif katılımlarıyla hayatlarını yaşamaları için politikalar geliştiriyoruz.

“Yaşlılarımızın aileleriyle birlikte bakılmasını sağlayarak aile temelli sosyal hizmet uygulamalarına bir yenisini ekledik”

Bakanlık olarak çalışmalarımızın ana odağı her zaman ailenin birlik ve bütünlüğünü korumak olmuştur. Aileyi her zaman siyasetimizin merkezine koyduk. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz bütünleşik bakım hizmetleri modeli ile sosyal hizmetler alanında anlayış ve felsefede önemli bir değişim gerçekleştirdik. Yaşlılarımıza aileleri ile birlikte bakım vererek aile temelli sosyal hizmet uygulamalarına bir yenisini ekledik. Bu yaklaşım, hükümetlerimizin meselelere bakış açısının bir göstergesidir ve bugün binlerce aile birbirinden hiç ayrılmadan bir arada yaşamaktadır.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına maddi yardım ve maddi destek

Aslında yirmi birinci yüzyılın ihtiyaçları ve sosyal hizmet alanının uluslararası gereklilikleri bizi bütünleşik bir sosyal hizmet modeline götürüyor. Bu noktada tüm sosyal hizmet faaliyetlerimize aile odaklı bir vizyonla yaklaşıyoruz. Aile odaklı sosyal hizmet vizyonunun çok önemli bir parçası yaşlılarımızdır, ancak aynı zamanda engelliler ve çocuklarımız da bu vizyonun bir parçasıdır.

Sağlık, bakım ve eğitim hizmetlerinde fırsat eşitliğini savunan bir hükümet olarak bugün yeni bir çalışmaya başlıyoruz. Salgının yaşlılar üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın yanı sıra aile ekonomisine olumsuz etkileriyle de mücadele ediyoruz. Bu amaçla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 186 milyon lira aktardık. Bu destek, pandemi nedeniyle mevsimlik ihtiyaç haline gelen ailelerde çocuklarımızın eğitimlerinin devamına destek olmak amacıyla verilmiştir. Bu miktar ihtiyaç sahiplerine nakit olarak aktarılacak ve kıyafet, okul malzemeleri gibi ihtiyaçlar için kullanılacaktır.

ekler:

Devlet Bakanlığı Aile ve Sosyal Hizmetlere Destek Sosyal Yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın