medyauzmani.com

Sosyal yardım için 119.5 milyon lira ödendi


Sosyal yardım için 119.5 milyon lira ödendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara dört farklı başlıkta toplam 119,5 milyon liralık sosyal yardım ödemesi yapıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Jannik, Nisan ayı nakdi sosyal yardım programlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yannick, yardımın “dul eşi vefat etmiş kadınlara nakdi yardım”, “muhtaç asker ailelerine yardım”, “ihtiyaç sahibi askerlerin çocuklarına yardım” ve “yetimlere yardım ve kronik hastalıklara yardım” kapsamında olduğunu kaydetti. ” Böylece 4 başlık altında 119,5 ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 1 milyon lira sosyal yardım ödedik.” İfadeler kullanın.

Periyodik olarak yapılan ödemelerin detaylarını paylaşan Muharraka, “Kocası muhtaç durumda olan kadınlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi kadınlarımıza toplamda 76,3 milyon lira verdik.” bilgileri verdi.

Burning, iki ayrı sosyal yardım programıyla zorunlu askerlik hizmetini yapan ihtiyaç sahibi asker ve astsubay ailelerine ve çocuklarına destek sağladıklarını belirterek, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 21,7 milyon lira yatırdıklarını belirtti. .

Yannick, annesi, babası veya her ikisi birden vefat etmiş 18 yaş altı muhtaç çocuklara da destek sağladıklarını belirterek, bu kapsamda hesaplarına 21,5 milyon lira yatırdıklarını belirtti.

ekler:

Devlet desteği Sosyal yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın