medyauzmani.com

Soma’nın durumu nedir?

Manisa, 13 Mayıs 2014. soma Bölgedeki kömür madeninde 301 madencinin ölümüne neden olan felaketi tekrar ziyaret edin Soma’da ise Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’a 20 yıl, mühendisler Evkan Kurt ve Edem Osmanoğlu’na 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 16 Haziran 2021

Soma faciasına ne sebep oldu?

Manisa soma Bölgede 301 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası başta olmak üzere maden kazalarını araştırmak üzere kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Milletvekili Ali Reza Al-Abuyoun, kazanın o sırada meydana geldiğini söyledi. galeriyi dolduran gaz yandı. Kömür çıkarılan çatının çökmesi sonucu.

Soma’nın davası kaç yıl sürdü?

Mayıs 2014 felaketinden sonra soma Kömür İşletmeleri yönetim kurulu başkanı Kan Gürkan’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılanma sürecini başlattı. Yıllardır Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde. Dava 2018 yılında tamamlandı.

Soma’nın durumu nedir?

Manisa soma 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın 4 zanlısı yeniden görüldü. onun durumunda Karar açıklandı. soma Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Komur İşletmeleri A.Ş’ye 20 yıl, Mühendisler Evkan Kurt ve Edem Osmanoğlu’na 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Soma maden kazasına kimler yakalandı?

Yönetim kurulu başkanı Can Gürkan, basit taksirden 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kasten taksirle suçlanan diğer sanıklar 22 yıl 6 ay, Genel Müdür Ramazan Doğru, Operasyon Direktörü Akın Çelik 18 yıl 9 ay, Temsilci İsmail Adalı ise 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Soma madeninde kaç kişi öldü?

Manisa soma 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciasında 301 madenci hayatını kaybetti. o öldü. Felaketten bir yıl sonra BBC Türkiye, madenin içinden o güne ait güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı.

Soma faciası nasıl önlenebilirdi?

* Oksijen maskesi (OFK) kullanımı zorunlu ise, * Seri, hava giriş ve çıkışı aynı yola bağlı vb. Tehlikeli havalandırma biçimlerini kısıtlayan özel hükümler varsa, olay meydana gelmiştir. felakete dönüştürüldü Önlenebilirdi.

Soma faciası kaç yılda oldu?

Soma felaketi13 Mayıs 2014 tarihinde, Türkiye’nin Manisa ilinde. soma Bölgede bir kömür madeni yangını nedeniyle 301 madencinin hayatını kaybettiği maden kazası.

Soma kazası kaç yılında meydana geldi?

13 Mayıs 2014 2014 Soma Madeni Patlaması / Başlangıç ​​Tarihi

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın