medyauzmani.com

Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir?

Reçeli sertleştirmek için ne yaparsınız?

dadılar Eklediğiniz şekeri dengelemek için limon suyu ve hatta limon tuzu kaynama aşamasının sonunda tencereye ilave edilmelidir. Her ikisi de reçelin kıvamına katkıda bulunur ve uzun ömürlü olmasını sağlar.

Reçelin kıvamı nasıl arttırılır?

Elma, dadılar Daha koyu, jöle benzeri bir formda pektin gibi davranır. tutarlılık almanızı sağlar. Yine pişirme sırasında koyacağınız limon suyu reçelin daha yapışkan olmasını sağlayacaktır. Limon suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Sıvı reçeli nasıl kalınlaşır?

Endişelenme, bir çözüm var. reçel Tekrar ateşe verin. Dilimlenmiş bir elma ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Soğuduktan sonra mumsu bir hal alıyorsa limon veya portakal suyunu ekleyin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin.

Sıkışmanın zarar görmemesi için ne yapmalıyım?

bakıcıların bozma ne yapılmalı

  1. Metal bir süzgeç yardımıyla sıkışmalardaki köpüğü çıkarın. …
  2. dadılar Cam bir kapta saklamaya özen gösterin. …
  3. dadılar Asla metal kaşıkla karıştırmayınız. …
  4. reçel Karanlık ve serin bir yerde saklayın. …
  5. reçel Kavanozun hava almasını önleyin.

30 Eylül 2018

Reçel nasıl kaynatılır?

Reçel soğuduktan sonra hala cıvıksa tekrar ocağa alıp limon suyu veya portakal suyu ekleyebilirsiniz. Bu ilaveyi yaptıktan sonra 5 dakika daha reçeli mayalandırabilirsiniz. kaynama kalınlaşacaktır. reçel Karıştırmak için metal kaşık kullanmayınız, temiz bir tahta kaşık ile karıştırınız.

Reçel şekersiz nasıl yapılır?

reçel Bunun için kullanılan meyve şekeri yeterli gelmediği için reçele şeker ilave edilir. Ve kaynamanın sonuna doğru reçelin şekerle erimemesi için limon tuzu veya limon suyu ilave edilmelidir. İdeal şeker oranı reçel Kullanılacak meyve miktarının 1,5 katı

Bundan sonra reçele su eklenir mi?

Ama diyelim ki bir sertlik probleminiz var ve reçelinizi kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumdasınız. Böyle anlarda hemen başka bir kaba konur. Biz Oynat. 1 kg meyveden yapılmıştır. reçel 3 için Biz bir bardak Biz yeterli olacaktır.

Reçelin şekeri azsa ne yaparsınız?

Yani yarım kilo çilek ekleyerek şekerler Oran dengelenebilir. veya dadılar Biraz su ekleyin ve kaynamaya bırakın şekerler Miktarı dengeli bir düzeye getirecek ve tadı normale döndürecektir. Başka bir yol da limon kabuğu kullanmaktır. dadılar İçine atıp kaynamaya bırakın.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın