medyauzmani.com

Prim karşılığı sigortasız işçi çalıştırmaktan şikayetçi mi?

Sigortasız işçi çalıştıran bildirene ödül ben … idim Yok canım? ihbar yok ödül 10 Nisan 2020

Hangi durumlarda işyerinden şikayet edilir?

İşçiler, taciz, haksızlık, sigortasız çalışma gibi durumlarda ALO 170 hattını arayarak veya CİMER’e başvurarak haklarını arayabilir. şikayet İşlemin ardından yetkililer adli soruşturma başlatacak.

Sigortasız çalışan işveren nereye şikayet edilir?

Sigortalı değil çalışan İş SGK birkaç farklı şekilde bilgilendirilebilir: SGK tarafından kurulan ALO 170 hattı aranarak, SGK web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak ve son olarak; Kişinin ikamet ettiği il ve bölgedeki sosyal güvenlik kurumlarına, şikayet Dilekçe ile ihbar Bu olabilir.

Kaçak işçileri nereye bildiriyorsunuz?

SGK sigortalı değil Sızıntı Çalışan ihbar hattı ALO 170’dir. SGK’nın iletişim hattı olan ALO 170 üzerinden gerekli işlemler yapılabilmektedir. genel olarak bir şikayet çizgi olarak Çalışan Sigortacıyı doğrudan ilgilendiren birçok durum ALO 170’e bildirilebilir.

İşveren şikayeti nereye yapılır?

– Sigortasız çalışma, düşük ücret veya kayıp gün sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı gibi konularda çalışmak isteyen işçi bağlı olduğu işyerinin bağlı olduğu Devlet Güvenlik Müdürlüğü’ne (SGK/SGK) başvurabilir. bulunur. şikayet başvurabilir.

İşveren bize paramızı ödemedi, ne yapmalıyım?

ücretsiz işçi işletme sahibine Ücretsiz çalışan istifa etmeden veya istifa etmeden önce bir uyarı gönderin ve bir moderatöre istek gönderin işletme sahibine Borcunu ödediğine dair tebligat gönderebilir. Bu uyarı sonucunda maaşın ödenmemesi durumunda ücret talep edeceği için dava açılması gerekir.

İmza atmadan işten ayrılmak mümkün mü?

Ödenmemiş alacakların ödendiğine dair sahte kayıtlar içeren beyannameler asla imzalanmamalıdır. Ancak, işvereni onu bir muafiyet belgesi imzalamaya zorlamış olsa bile, hiç kimse buna zorlanamaz. İmza İşyerinden herhangi bir belge alma yetkisi ve hakkı olmadığı için, imzasız Ayrılmak en makul yol olacaktır.

Sigortasız çalıştığımı nasıl kanıtlayabilirim?

İşyerinde asıl işe tanıklık edebilecek bir tanık sağlayın. İşyerinden maaş bordrosu veya makbuz gibi bir belge ve işyerinde iş kaydı ile kamera kayıtları bulun. İşyerinden alınan herhangi bir gönderi veya postanın makbuzu.

Bir işi nasıl bildiririm?

şikayetBaşvuru ve istekleriniz telefon ile ALO 170’e iletilebilir. İlgili çağrı merkezi ile 7 gün 24 saat mesai saatleri sınırlaması olmaksızın iletişim kurulabilmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın