medyauzmani.com

Peki ya zeytin güvesi?

zeytin güvesi Tanım ve yaşam –zeytin güvesi Tırtıllar genel olarak sarımsı beyaz renktedir. – Pupa, dışarıdan kolayca görülebilen beyaz bir koza içinde bulunur. – Zararlı yılda 3 defa yavru verir ve her yavru kendisine verilir. zeytin Ağacın ayrık fenolojik döneminde zararlıdır. Olur ya da meydana gelir.

Zeytin güvesi ne zaman kovulur?

Not: İlaçlama 03-04-05 Mayıs tarihlerinde yapılmalıdır. Bu ilacı üreten üreticilerimiz zeytin güvesi Çiçeklenme için ilaç kullanmalarına gerek kalmayacak. Bu ilaçlamayı yapmayan üreticilerimizde yüzde1 çiçek açmaktadır. zeytin Diğer onaylı güve önleyici ilaçlar ile püskürtülmelidir.

Zeytin güvesi için hangi ilaç kullanılır?

işemek

Bitki ismi Bku lisanslı Etkili Malzeme
zeytin kapito (e-posta) 75 g/L indoksakarb + 18 g/L abamektin
zeytin VANTEX 60 CS (İTHAL) 60 g/L gama-sihalotrin
zeytin Plemax (ithal) 240 g/l indoksakarb + 80 g/l novaluron
zeytin HARU (ithal) Asetamiprid + yüzde3 lambda-sihalotrin

15 15 15 Zeytine gübre ne zaman verilir?

yüzlerce deneyimli zeytin Genellikle üretici tarafından kullanılır zeytin Ağaç zenginleştirme Bu programa göre yılda bir veya iki kez yetişkin ağaç başına 4-7 kg NPK-11 programı vardır.1515 ruth İle birlikte zenginleştirme Yapmak. sulanmayan ağaçlarda, zenginleştirme Sonbahar ve kış ayları bunun için en uygun zamandır.

Zeytin hangi gübreyi sever?

zeytin Azot, fosfor ve potasyum ağaçlar için çok önemli besin kaynaklarıdır. zeytin Ağaçlar bu ihtiyaçlarını kimyasal gübreler, hayvan gübresi ve yeşil gübrelerle karşılar.

Mantar ilacı zeytine ne zaman uygulanır?

Püskürtme kesinlikle gerekliyse, zeytin Pamuk biti kontrolü için en uygun zaman, ilk pamuk bitinin görülmesinden 10 gün sonra başlayan çiçeklenme döneminden tomurcukların uçlarına kadar geçen dönemdir.

Ağustos ayında zeytine hangi ilaç konulur?

Ağustos. Zeytinliklerde sulama ve yabancı ot mücadelesi devam ediyor. zeytin Gerekirse sinek ve tahta kurdu kontrolü için yapraklardan potasyum nitrat ve üre verilebilir.

Zeytinde hangi ilaç kullanılır?

Zeytinde Ringlik hastalığına karşı kullanılır. eczacılığa aitEn iyileri ve en güçlüleri “BAKIR” ilaçlardır. Fakat hangisi? Bordo harç, koruyucu bakır, sıvı göztaşı, sıvı bakır hepsi kullanılabilir ama benim tavsiyem “AGFESİN” ilacı. 100 litre suya 175 gram bu ilaçtan ilave etmeniz yeterlidir.Fazla eklemeyiniz…

15 15 15 ceviz gübresi ne zaman verilmeli?

Birçok yetiştirici genç ağaç başına 113g NPK kullanır. 151515 döllenme Araçlar. Bu oranlar ilkbahar sonu ve yaz aylarında uygulanan iki farklı uygulama içindir. Toprağı gübreledikten sonra ağaçlar sulanmalıdır.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın