medyauzmani.com

Otel Programı ve Etkili Özellikleri Nelerdir?

Otel programı ve kanal yöneticileri, otel işletmecilerinin işlemlerini tek bir platformda toplayarak daha etkin kontrol etmelerini sağlayan yazılımlardır.

Bu yazılım sayesinde otel yetkilileri ve çalışanları işlemlerini tek bir noktada toplayarak iş tasarrufu sağlar ve kontrol süreçlerini kolaylaştırır. Otellerde otomasyon sistemlerinin önemi tartışılmaz. Kanallardaki varlığınızı, gelir, gider ve envanterinizi otomasyon ile kontrol altında tutmanız otel yetkililerine her yönden fayda sağlar. Bu süreçlerin tek bir sistemde toplanması başta yönetim olmak üzere otelin tüm birimlerinin işini kolaylaştırmaktadır. Türkiye’nin ilk bulut tabanlı programı olan HMS Otel programını en verimli şekilde kullanabilmeniz için programın sunduğu özelliklerin yanı sıra işinize yarayacak detaylı özellikleri sizler için sıraladık;

Personel ekleme ve yetkilendirme işlemleri

Otel personelinizi programınıza tanımlayabilir ve personelinize istediğiniz tüm yetkileri verebilirsiniz. Bu, her ortak çalışanın programda gerçekleştirebileceği eylemleri ayarlamanıza olanak tanır. Çalışanlarınızın sisteme hangi IP adresinden, hangi tarih ve saatte giriş yaptığını görebilir ve sonrasında yaptığı işlemlerin kayıtlarını görebilirsiniz. Çalışanlarınızın otel dışından sisteme giriş yapmasını istemiyorsanız IP kısıtlaması belirleyerek sadece otelden giriş yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Otomatik posta ve SMS gönderimi

Otomatik mail ve sms gönderme fonksiyonu sayesinde check-in öncesi veya check-out sonrasında rezervasyon için belirttiğiniz taslaklarda sms veya maillerin otomatik olarak gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ne zaman göndereceğinize ve ne göndereceğinize karar vermek. Ardından sistem size arka planda otomatik olarak bir SMS veya e-posta gönderir. Örneğin check-in öncesi SMS/Mail gönderirken misafirinizin rezervasyon detaylarını, voucher numarasını ve otel lokasyonunu ekleyerek misafirinize kolaylık sağlayabilir ve rezervasyonu onaylayabilirsiniz.

konuk listesi işlevi


Misafir Listeniz, otel yazılımı kullandığınız süre boyunca otelinizde kalan tüm misafirlerinizi listeler. Burada yapacağınız aramalarda misafirinizin otelinizde kaç kez konakladığını, hangi odada kaldığını ve ne kadar ödediğini rahatlıkla görebilirsiniz. Bu kontroller ile tekrar gelen misafirleriniz için uygun oda ve fiyatları belirleyebilirsiniz. Ayrıca SMS ve mail entegrasyonu sayesinde davetli listenizdeki tüm misafirlere toplu SMS veya e-posta gönderebilirsiniz. Bu, rezervasyonlarınızı artırmanıza ve sadık müşteri portföyünüzü genişletmenize olanak tanır.

Temassız menü işlevi

Temassız menü sayesinde misafirleriniz için güvenli bir ortam yaratırsınız. Menünüzün tasarımını HMS otel programının içeriğinden oluşturabilir ve istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Yenilikçi tavırlar her zaman misafir memnuniyeti olarak geri dönecektir.

Pandemi döneminde temassız menü kullanımı otel ve restoranların olmazsa olmazı bir uygulama haline geldi.

Gelişmiş Raporlama

HMS otel programının detaylı raporları sayesinde tesisinizi kontrol altında tutabilirsiniz. Doluluk durumunuzu, gelirinizi, kazancınızı, kanal rezervasyonlarınızı, hangi oda kategorisi veya konaklama tipinden daha fazla kazandığınızı, harcamalarınızı ve benzeri tüm detaylı işlemlerinizi profesyonel olarak kontrol edebilirsiniz. Her raporu bilgisayarınıza kaydedebilir ve arşivleyebilirsiniz.

Online rezervasyon

Online rezervasyon modülü otelinizin web sitesi üzerinden rezervasyon yapmanızı sağlayan bir formdur. Online rezervasyon modülü sizin belirleyeceğiniz ödeme yöntemleri ile çalışır ve ödeme kredi kartı ile işletmedeki hesabınıza aktarılır. Web sitenize ekleyeceğiniz online rezervasyon modülü sayesinde herhangi bir komisyon ödemezsiniz. HMS otel yönetim sistemine tam entegre olan modül oda müsaitlik durumunu ve misafir bilgilerini otomatik olarak takviminize aktarır.

Otel yönetim sistemleri öncelikle ön büro işlemlerini hızlı ve hatasız gerçekleştirmek için tasarlanmıştır. HMS otel programında bir otel programında olması gereken tüm özellikler ve hayatınızı kolaylaştıracak birçok ücretsiz yönetim aracı bulacaksınız.

Otel programına dair tüm merak edilenler için; https://www.hmsotel.com/

Yorum yapın