medyauzmani.com

Okumanız için 500 TL eğitim desteği. Nasıl başvurulur? Başvuru formu 2022


Ödemeler ve devlet yardımı

Okumanız için 500 TL eğitim desteği. Nasıl başvurulur? Başvuru Formu

Eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları da artmıştır. Öte yandan, daha düşük gelirli aileler, çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanabilir.

Durum böyle olunca ilçe ve ilçe belediyeleri, eğitime muhtaç ailelerin çocuklarına çeşitli yardımlarda bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu kurumlardan biridir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Okuyabilmeniz için öğretici destek gözükmek. Bu desteğe göre, yoksulluk sınırının altında yaşayan ailelerin çocukları tek seferlik eğitime hak kazanıyor. 500 TL yardım alacaksınız.

Bu yardımı alabilmek için öğrencinin ilk, orta ve lise eğitimini tamamlamış olması gerekir. Aynı zamanda aile geliri açısından da aile yoksulluk sınırının altında olmalıdır.

Okumanız için 500 TL eğitim desteği
Okumanız için 500 TL eğitim desteği

Okumak için ne kadar eğitim desteği?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Okuyabilirsin” projesi kapsamında öğrenim gören dar gelirli öğrencilere maddi yardımda bulunuyor.

Okumak için ne kadar eğitim desteği? Bu soru, çocukları ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören aileler tarafından sıkça sorulmaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için belirlenen destek tutarı 500 TL’dir. Yani aileler olumlu sonuçlar alırsa 500 TLYardımdan faydalanabileceksiniz.

Bu yardım tutarı ailelerin banka hesaplarına bir defaya mahsus olmak üzere yatırılır. Gelecek yıl aynı yardımdan yararlanmak isteyen aileler tekrar başvurabilirler.

Bütün bunlar öğrencinin İstanbul sınırları içinde ikamet etmesi ve normal öğrenim süresi içinde öğrenimine devam etmesi için gereklidir. Ayrıca özel okullarda okuyan öğrencilerin tam burs almaları gerekmektedir.

Bekleyen Eğitim Destek Paketi Başvurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bekleyen Eğitim Destek Paketi Talebi Faaliyetlerine başlamıştır. İlkokul, ortaokul ve lisede çocuklarınız için okuyorsanız, 500 TL Bir miktar paraya kadar eğitim desteğinden yararlanmak istiyorsanız öncelikle başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurular “İstanbul Sizin” uygulaması üzerinden yapılır.

Uygulamayı cep telefonunuza indirerek kayıt olabilir ve formu doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Ayrıca konuyla ilgili detaylara ulaşmak için internet tarayıcınızdaki adrese gitmeniz yeterli. Tüm bunların yanı sıra yönlendirmek isteyen aileler cep telefonlarını kullanabilirler. ALO 153 Belediye destek hattı ile iletişime geçebilirsiniz.

İBB sen oku. Ne zaman yatmaya gider?

IMM okuyabilmeniz için ne zaman uyur? Soru, eğitim desteğinden yararlanmak isteyen İstanbul’da ikamet eden aileler tarafından birçok kez sorulmaktadır. Bu yardım için başvurular 13 Eylül 2022 ile 9 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında alınacaktır. Yardımdan yararlanmak isteyen ailelerin bu tarihler arasında İstanbul başvurunuz üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

İstekler alındıktan sonra incelenecek ve 30 gün içinde yanıt alacaksınız. Başvurunuz onaylanırsa ilgili tutar Kasım-Aralık ayları arasında banka hesabınıza yatırılacaktır. Ancak bu durum yoğunluğa göre değişebileceğinden belediye destek hattı ALO 153’ü arayarak daha detaylı bilgi almanız gerekebilir.

imm sen oku. sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okuyabilmeniz için eğitim desteği kapsamında başvuruları 30 gün içinde değerlendirip sonuçlandırıyor. Ancak bu süre içinde tamamlanmayan siparişler için, Okuyabilmeniz için IMM sorgulaması İşlemi gerçekleştirmelisiniz. Bunu adresten de yapabilirsiniz. ALO 153 Numarayı da arayabilirsiniz.

Belediyenin hizmet noktalarını ziyaret ederek talebinizi sorgulayabilirsiniz. Bu işlem sonucunda başvurunuzun durumu hakkında bilgilendirileceksiniz. Başvurunuz tamamlandığında, kayıt sırasında verdiğiniz cep telefonu numarasına bir SMS gönderilecektir. Eğitim desteği hakkında daha fazla bilgi almak ve sorularınıza yanıt bulmak için belediye birimleriyle iletişime geçebilirsiniz.

Eğitime destek için 1000 TL için Tıkla.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın