medyauzmani.com

Muhasebe yetkilisinin görevleri nelerdir?

Muhasebeciİlgili mevzuat uyarınca tahsili mümkün hale gelen gelir ve alacakların ilgili birimler tarafından ilgili hesaplara kaydedilmesi ve nakden veya borç olarak tahsil edilmesinden sorumludurlar.

Muhasebe yetkilisi kim olabilir?

a) En az dört yıllık yükseköğrenim görmüş olmak. b) Kamu idareleri Muhasebe bu bölümlerde kendi hizmetlerinde en az dört yıl çalışmış olmak şartıyla. Muhasebeci Asistan veya eşdeğeri olarak çalışmak. c) Muhasebeci sertifika almak için. ç) Son üç yıl içinde olumsuz bir sicili bulunmamak.

Muhasebe yetkilisi ne iş yapar?

Muhasebecibilgisayar Muhasebe Defterlerin yönetiminden sorumludur. Faturaları işler, ödemeleri kaydeder ve kuruluşun giderlerini takip eder.

Muhasebe yetkilisini kim atar?

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde 9/12/1994 tarihli ve 4059 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Muhasebeci Maliye Bakanlığı tarafından, diğer kamu dairelerinde ise üst düzey yöneticiler tarafından atanır.

Kimler kayyum muhasebeci olabilir?

2489 sayılı Kefalet Kanunu’nun 1. maddesinin birinci fıkrasına göre para, menkul kıymet ve gayrimenkul veren ve alan kişi; Memurlar, sözleşmeli işçiler ve işçiler, muhasebeci mütevelli ayarlanabilir.

Muhasebe yetkilisi sertifika eğitimi ne zaman?

01.03.2021 – 31.03.2021 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan muhasebe çalışanı e-Eğitim sertifikası Reklam vermek için tıklayın.

Belediyelerde soruşturmadan kim sorumlu olabilir?

yerine getirme görevlisiHarcama yetkilisi veya yardımcıları veya hiyerarşisi tarafından yan En yakın üst düzey yetkili tarafından imzalanan ödeme emri belgesini düzenlemek ve kontrol etmek üzere bir veya birden fazla kişi görevlendirilir (İç Kontrol ve Birincil Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar Madde 12).

Muhasebe yetkilisi ile icra memuru aynı kişi olabilir mi?

5018 Sayılı Kanunda muhasebe çalışanı ile birlikte yerine getirme görevlisi güçler aynı Bireylerin entegrasyonuna ilişkin açık bir metin yoktur.

Muhasebe yetkilisi belgesi nasıl alınır?

Kamu idareleri genel idarenin altındadır. Muhasebe yetkilisi sertifikası Öğrenim başvuruları ile ilgili işlemler Başvurular, 21.10.2019 – 29.11.2019 tarihleri ​​arasında Muhasebat Genel Müdürlüğü internet sitesinden incelenebilir.Muhasebe Yetkilisi Sertifikası Başvuru elektronik ortamda Bakanlığa yapılacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın