medyauzmani.com

Muğla Büyükşehir Belediyesi kış destek paketi sorgulama


Devlet ödemeleri ve yardımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kış destek paketi sorgulama. Muğla Belediyesi akaryakıt, gıda, erzak ve maddi yardım uygulaması.

Muğla Büyükşehir Belediyesi kış destek paketi sorgulama; En son Kış Destek Paketlerine bir yenisi eklendi.

Muğla Belediye Başkanı d. Osman Görün, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için “kış ortası destek paketi” başlattıklarını sosyal medyadan duyurdu. 1100 TLteslim edeceklerini ifade ediyor.

Joron, paketteki eğitim, barınma ve sağlık yardımlarının yanı sıra birçok farklı yardımla üreticilere kış desteği de sağlayacağını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kış Destek Paketi’ne nasıl başvurulur?

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kış ortası destek paketi Başvurular ihtiyaç sahibi kişiler tarafından yapılmalıdır. Başvurular Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Yönetmeliğine göre Sağlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne yapılır veya 444 48 01 Bu, numaralı çağrı merkezleri aracılığıyla yapılmalıdır.

Durum tespit raporu sonucunda Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet etmek şartıyla yardım yapılabilmektedir. Hazırlanacak sosyal inceleme raporu ve/veya durum tespiti raporuna göre, başvurusu olsun ya da olmasın ihtiyaç sahiplerine ne tür bir yardım formunun fayda sağlayacağı belirlenir.

Başvuru yapıldıktan sonra sistemde kayıtlı olan iletişim bilgilerinden sosyal yardıma hak kazanan ihtiyaç sahiplerine ulaşılarak bilgi verilecektir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne kış destek paketi talebi sorgulama

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kış destek paketi talebine ilişkin sorgulama; Yardım talepleriniz için çağrı merkezini arayabilirsiniz.

İletmiş olduğunuz talebe uzun süre cevap verilmediyse durumu çağrı merkezi numarası olan 01 44448 nolu telefondan arayarak iletmiş olduğunuz talebe ilişkin sorgulama yapabilirsiniz.

Siz de Muğla Belediyesi Başvuru/Başvuru linkine tıklayarak gerekli kişisel bilgileri doldurup sorgulama yapabilirsiniz.

Yardım talebinde başvuru sahibinin sorgulama prosedürlerine ilişkin bilgiler istenecek ve sistem üzerinden doğrulanacaktır. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra bilgilendirme yapılacaktır.

Yardım taleplerinizi Muğla Belediyesi’nin resmi internet sitesinden de sorgulayabilirsiniz.

Başvurular en fazla 15-30 gün süren inceleme sonucunda netleşir.

Sosyal yardım Muğla Büyükşehir Belediyesi

Muğla Belediyesi Kış Destek Paketi Talep Formu

Muğla Belediyesi Kış Destek Paketi Başvuru Formu; Yardım talep formu, yardım başvurusu yapılırken doldurulan formlardan biridir.

Yararlanmak istediğiniz sosyal yardımı görüşme sırasında belirtmeniz halinde sosyal yardım formu olarak çağrı merkezi tarafından buna göre doldurulacaktır. Yardım başvurusunda bulunan kişiye sorular sorulur ve cevaplar sisteme iletilir.

Başvuru formundaki bilgiler gibi adayın kimlik bilgileri, adresi, iletişim bilgileri, iş unvanı gibi bilgiler de talep edilerek sisteme iletilir. Başvuruya göre maddi durum ve ailedeki çocuk sayısına göre de bilgi isteniyor.

Bu bilgileri girdikten sonra başvurunuz sisteme girilecektir. Talebiniz verilen iletişim bilgileri aracılığıyla iletilecektir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kış Destek Paketi başvuru ve iletişim telefon numarası

Başvurular 01 48 444 numaralı Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezi aracılığıyla yapılabilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kış Destek Paketi şartları nelerdir?

  • Sosyal yardım dilekçesi
  • TC kimlik kartı ve fotoğrafı
  • Mornis veri tabanında ikamet sertifikası
  • Memurdan yoksulluk belgesi
  • Alıcıların ayrıntılı bir listesi Şehir Bilgi Sisteminden elde edilir.
  • Engellilik durumunda engelli raporu.
  • Kronik hastalık durumunda sağlık kurulu raporu.
  • Doğal afetlerden zarar görenlerin durumlarını belgelemekle ilgili resmi kurumlardan alınan rapor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi kış kış destek paketini kimlere verdi?

Muğla Büyükşehir Belediyesi kış kış destek paketini kimlere verdi? Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarından faydalanmak için öncelikle ihtiyaç sahibi olmanız gerekmektedir. Muhtaç iseniz, bunu resmi makamdan alacağınız bir fakirlik belgesi ile ispatlamalısınız.

Sosyal güvencesi olmayan, geliri veya asgari geliri, mülkü ve geliri olmayanlar, yaşlılar, yetimler, dullar, kalacak yeri olmayan engelliler, şiddet mağduru olduğu tespit edilen kadın ve çocuklar sosyal yardım alabilir.

Yardımın yapılacağı yıl için aylık geliri Bakanlar Kurulunca belirlenen net asgari ücretin en çok yarısı kadar olan kişiler sosyal yardımdan yararlanabilir.

Koruma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan ve herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal kapasitelerini çeşitli derecelerde yitirmeleri nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlamakta ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken kişiler herhangi bir nedenle, doğumdan itibaren veya daha sonra bu tür sosyal yardımlardan yararlanabilir.

Yazımızın içeriğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Kış Ortası Destek Paketi” ve sosyal yardımları ile ilgili merak edilenleri yanıtlamaya ve sizlere bilgiler vermeye çalıştık.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımları hakkında detaylı bilgiyi 01 44448 numaralı telefondan alabilirsiniz.

Bir yıldız vermek ister misin?

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın