medyauzmani.com

kayma fişi nedir?

Satış noktalarınızda kredi ve banka kartları ile yapmış olduğunuz işlemler sonucunda “Yukarıda yazılı tutarda mal veya hizmet almışsınızdır” ibaresi bulunan satış belgeleri (Fişler) ve tutuluyor. Biri kart sahibine verilmeli, diğeri ise iş yerinizde kalmalıdır.

Geçmeli fişin yerini alıyor mu?

Kredi kartı ile yapacağınız alışverişlerde satış noktası cihaz fişi veya fatura veya teslimat yerine geçecek. Vergi mevzuatında geçerli makbuz ve belgeler kabul edilecektir. Nakit alımlar hakkında bilgi satış noktası Cihazınızda işlenecektir.

Kredi kartı çekleri ne kadar süreyle saklanmalıdır?

Çalışma fişleri ister imzalı ister şifreli girilmiş olsun kartlı ödeme sistemi kuruluşları ve ticaret kanunu gereğince 5 yıl süreyle saklanmalı ve talep üzerine gönderilmelidir.

kayma nedir?

Otomatik olmayan bir kredi kartı ödeme belgesi oluşturmak için kredi kartını bir pres makinesine sokarak kredi kartı numaralarını kağıda dökme işlemi.

Kredi kartı fişi silindi mi?

Ancak, mükellefler ticari faaliyetleri ile ilgili olsa dahi, Kredi kartı Harcamaları kuponlarında veya ekstrelerinde belgelenir. Masraflar dikkate alınmayacaktır.

Kredi kartı fişleri fatura yerine geçiyor mu?

Kredi kartı veya banka Kart kuponu makbuzu değiştirirkombinasyonun yanı sıra fiş Değiştirilmesi gerekmez. Ödeme karşılığında kasadan satış fişi düzenlenmesi durumunda ek tahsilat fiş Değiştirilmesi gerekmez.

Satış noktaları takside makbuz değiştirir mi?

satış noktası makbuzu fiş değiştirir misin? Ancak, işlem ücretleri uygulanır Taksi bir ücret karşılığında sürücüden fiş Meli.

Boş kredi kartı slipi nedir?

ona atfedilen Banka kartı ve POS terminali ile yapılan işlemlerde satış fişi (voucher) düzenlenir. Satış noktasından yapılan işlemde iki kupon çıkıyor. Bunlardan biri Kart Sahibine verilmeli ve ikincisi işyerinde tutulmalıdır.

Satış çeki nedir?

POS terminalinizden kredi veya banka kartı ile yaptığınız işlemler sonucunda “Yukarıda yazan tutarda mal veya hizmet aldınız” ibaresi, satış Belgeler (makbuz) düzenlidir. Biri kart sahibine verilmeli, diğeri ise iş yerinizde kalmalıdır.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın