medyauzmani.com

Karlova ne zaman bölge oldu?

Karlova bölgesi Eskiden Muş iline bağlıymış ve Bingöl adını almış. bölge Merkez iken 1936 yılında ilçe olan Japaxur’a (Bingöl) bağlanmıştır. Karlova olarak değiştirilmiştir.

Karlova daha önce nereye bağlanmıştı?

Cumhuriyetin ilanından sonra 1936 yılına kadar Muş’a bağlı olan yerleşim yeri, Bingöl’ün ilçe olmasıyla yeni oluşan bu şehre ilçe olarak bağlanmıştır. çek ile Karlova Oy birliği ile kabul edildi.

Karlova’nın adı nereden geldi?

1940’lar Adını karla kaplı bir ova olmasından alan Bingöl Yaylası KarlovaBu kışı ismine yakışır bir şekilde yaşayın.

Bingöl Karlova Hangi Partinin Belediye Başkanı?

Karlova

aday gösterme sonuçlar
kış mevsimi. oy oranı
Katılım oranı 74
Seçim Öncesi Başkan: Veci Bingöl (AKP)
Gelecek dönem başkanı: Vesi Bingöl (AKP).

Karlova bölgesi nereye bağlı?

KarlovaTürkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Bingöl ilinin yaklaşık 31.000 kişilik nüfusu ile ilçelerinden biridir. KarlovaBatıda Bingöl, Yedisu ve Adaklı ilçeleri, güneybatıda Merkez ve güneyde Selhan, doğuda Muş’ta Varto, kuzeyde Erzurum’un Tekeman ve Gat ilçeleri ile komşudur.

Bingöl il olmadan önce neredeydi?

Cumhuriyetin ilanından Sonra sonra 1926 yılında Elazığ, 1929 yılında Muş Vilayeti’ne bağlanmıştır. karıncayiyen1936 yılında ilçe olmuştur. 1945 yılında bölge merkezi olan Jabakor’un adı, karıncayiyen olarak değiştirilmiştir.

Banjul ırkı nereden geliyor?

karıncayiyen Adını adını aldığı dağdan almıştır. Dağ ise adını üzerinde bulunan irili ufaklı yüzlerce, belki binlerce buzul gölünden alıyor. Böylece karlı dağın tepesinde dumanlı bir zirve ve süt beyazı bir zirveye sahip buzlu göller, bir şehrin ve şehrin adı olmanın koynunda ebedi oldu.

Bingöl halkı nereden geldi?

karıncayiyen Osmanlı İmparatorluğu döneminde komşu vilayetlere bağlı olarak idare edilen vilayet, Cumhuriyet döneminde vilayet olmuştur. vardı. M.Ö. 550’de Kurus, İran’ın Ansan boyuna bağlı Medleri yenerek Pers devletini kurmuştur. Üç yıl sonra Batı’ya baskınlar düzenlemeye başladı.

Neden dolaşıyoruz?

[1945’tekarıncayiyen onun adı. karıncayiyen Adını adını aldığı dağdan almıştır. Dağ ise adını üzerinde bulunan irili ufaklı yüzlerce, belki binlerce buzul gölünden alıyor. Böylece başı dumanlı, zirvesi süt beyazı olan karlı dağın üzerindeki buzul gölleri bir şehre ve nesle dönüşmüş. İsim Onun kucağında onlar ebedi oldular.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın