medyauzmani.com

İstanbul’da sel felaketi bölgesine ilçe belediyelerinden destek


Sel felaketinden etkilenen bölgeye İstanbul'da ilçe belediyelerinden destek

Bağcılar Belediyesi 30 uzman personel, su deposu, Sketch, CSB, dalgıç motorlu pompa, nakliye aracı ve arazi aracı ile arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

İstanbul’da bazı ilçe belediyeleri, Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle ilçeye yardım gönderdi.

Bağcılar belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kastamonu, Parten ve Sinop’ta meydana gelen facianın yaralarının sarılması için önlem alındı. Bu kapsamda öncelikle sel mağdurları için kuru yiyecek ve içecekten oluşan temel ihtiyaçlar hazırlandı. Afetzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderilen tırlara yardım malzemeleri yüklendi.

Ayrıca arama kurtarma konusunda uzman 30 kişinin de kimliği belirlendi. Hızlı bir şekilde hazırlıklarını tamamlayan ekip, su tankerleri, mini yükleyici, CSB iş makineleri, bir kamyon, 15 dalgıç motor pompası, iki arazi aracı ve bir kamyonet ile bölgeye hareket etti. Yetkililerin ilk durağı afetten ciddi şekilde etkilenen Bozkurt, Abana ve Ayangık ilçeleri oldu. Arama-kurtarma ve temizleme çalışmaları burada başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lukman Chagiriji, “Büyük bir afetle karşı karşıyayız. Belediye olarak orada hemşehrilerimizin yanında vakit kaybetmeden durduk. Ekiplerimiz oradaki ihtiyacı karşılamak için ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah hep birlikte bu felaketi atlatacağız” dedi. İfadeler kullanın.

Kartal ve Tuzla belediyelerinden destek

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Tecrübe Birimi ekipleri, sel mağdurlarına yardım, arama kurtarma çalışmalarına destek, lojistik destek sağlamak için hazırlıklarını tamamlayarak Kastamonu, Sinop ve Parten’e hareket etti.

Su sebili, elektrikli süpürge, minibüs, mini damper, erzak, su kamyonu, arama kurtarma minibüsü ve iki arama kurtarma aracından oluşan 23 kişilik ekip, 150 koli gıda, 150 çift kişilik yatak ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için yastıklar. Bölgelerdeki su ihtiyacına karşılık 10’ar litrelik 750 adet su şişesi bölgeye ulaştırıldı.

Tuzla Belediyesi, şiddetli yağışların ardından selden etkilenen Kastamonu, Sinop, Karabük ve Parten’e de temel gıda malzemelerinin bulunduğu yardım kamyonları ve iki iş makinesi gönderdi. Tuzla’da Tuzla Kaymakamlığı ve Türk Kızılayı Tuzla şubesi iş birliğiyle hazırlanan yardım paketleri, Tuzla Belediye Çarşısı’nda tırlara yüklendi.

ekler:

İstanbul Sosyal Yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın