medyauzmani.com

İlk san doğum yardımı nasıl alınır? Kimler 500 TL Doğum Yardımı Alabilir?


devlet ödemeleri

İlk san doğum yardımı nasıl alınır?

İlk san doğum yardımı nasıl alınır? First-San Doğum Yardımı uygulaması nasıl edinilir? Doğumun ilk ayından itibaren yardım ne kadar? İlksan Doğum Yardımı’nın kaç çocuğu olacak?

İlksan, İlköğretim Okulu Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı anlamına gelmektedir. İlksan, öğretmenlerin maaşlarını ödemek ve çalışanların sosyal güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için 1943 yılında kurulmuş bir vakıftır. 1985’ten beri Milli Eğitim Bakanlığıaltında çalışmaya devam

İlksan kuruluş misyonunu sürdürmekte ve sosyal yardım fonları sağlamaya devam etmektedir. Sosyal yardımlardan biri de analık yardımıdır. Her Ilexan üyesi, doğum yardımı için yalnızca bir kez başvurabilir. Her iki ebeveyn de İlksan’a üye ise, doğum yardımından ayrı olarak faydalanabilirler.

Çocuğa ilk yardımın başlatılması
Çocuğa ilk yardımın başlatılması

First-San Doğum Yardımı uygulaması nasıl edinilir?

İlksan’ın sunduğu bu fona başvurmak için e-devlet, Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bilgi Sistemleri ve Üye Bilgi Sistemi üzerinden Genel Müdürlüklere belge göndermenize gerek kalmadan SMS onayı ile yapabilirsiniz.

Bu yardım, her fon üyesi için bir defaya mahsus doğum yardımıdır. Doğum yardımı miktarını fon yönetim kurulu belirler.

Doğumun ilk ayından itibaren yardım ne kadar?

İlkan, doğum yardımını Ekim 2017 tarihi itibariyle uygulamaya başlamış olup, bu yardım her yıl 01.01.2022 tarihi itibariyle 500,00 TL olup, İLKSAN doğum yardımının bedeli her yıl Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir.

Doğum parası, yardım talebinde bulunan kişinin uygunluğunun belirlenmesinden itibaren 8 iş günü içerisinde kişinin verdiği hesap bilgilerine yatırılır.

Yardımlı doğum koşulları nelerdir?

  • sınıf öğretmenleri
  • Danışman
  • İlkokul öğrencilerinin özel eğitim öğretmenleri
  • Öğretim asistanları ve kursiyerler
  • Müfettişler ve müfettiş yardımcıları
  • Öğretmenler ilkokulların dışında sınıf öğretmeni olarak çalışırlar.
  • Milli Eğitim Müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri
  • 4B sigortası durumunda belirlenmiş
  • Milli Eğitim Müdürlüklerinde İdari Hizmet Personeli
  • Şubesi sınıf öğretmenliği olarak belirlenen Genel Eğitim Merkezi, Akşam Sanat Okulu, Bilim ve Sanat Merkezi gibi yerlerde görev yapan Müdür ve Müdür Yardımcılığı.
  • Sandık başında görev yapan görevliler

İlksan’dan doğum yardımı alabilmeniz için öncelikle sandıkta herhangi bir borcunuzun bulunmaması gerekmektedir. Başvuru için, Başlangıç ​​Analık Yardımı Başvuru Formu ve Aile Nüfus Kayıt Örneğinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu belgeler e-devlet üzerinden temin edilebilir.

Öğretmenler dışında kişiler alamıyor, sadece öğretmenler bu desteği alıyor ve yardım alabilecekleri durumlar belirlendi.

Bu pozisyonlarda çalışan ve aidat borcu olmayan üyeler doğum yardımı başvurusunda bulunabilirler. Belirtilen görevlerin dışında bir hizmet statüsüne atanan kişilerin yoklama üyelikleri silinir. Ancak bu kişiler, yeni görevleri Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde ise dilekçe vererek üyelik kayıtlarını yenileyebilirler. Bu kişiler başvurarak yardımlardan faydalanabilirler.

İlksan Doğum Yardımı’nın kaç çocuğu olacak?

İlköğretim Öğretmenleri Sandığı ve Sosyal Yardımlaşma Sandığı’nın doğum yardımı her çocuğa verilmemektedir. Bu tek seferlik bir yardım. Her iki ebeveyn de İlksan’a kayıtlı olmalıdır. Gönderim tarihinden itibaren 8 iş günü içerisinde hesaplarına yatırılır.

İlk doğum için devlet yardımı nasıl alınır?

İlexan doğum yardımcıları artık insanları rahatsız etmiyor. E-devlet, Mebbis ve üye bilgi sistemi üzerinden Genel Müdürlüklere belge göndermenize gerek kalmadan SMS onayı ile Sınıf Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığına doğum yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz.

İlk doğum yardımından yararlanmak için Sadece tıklayın.

devlet ödemeleri

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın