medyauzmani.com

İhtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği de sağlanacak.


İhtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği de sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahiplerine doğalgaz ve kömür için ısınma desteği sağlayacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Jannik, 21 Nisan 2021 tarihi itibarıyla bakanlığın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak ikiye ayrıldığını belirtti.

Bu tarihten sonraki sekiz aylık dönemin, Covid-19 salgınının şiddetli olduğu bir döneme denk geldiğini kaydeden Yanık, “Türkiye salgın sürecini çok iyi yönetti. Ücretsiz sağlık desteği verilmesi ve verilmesiyle çok önemli bir dönem geride kaldı. ekonomik anlamda emek sektörünün ve işverenlerin desteği. dedi.

Yannick, sosyal hizmetler konusunda engelli, yaşlı, kadın ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Bu yıl 1,8 milyar liralık kömür yardımı yapıldı”

Yannick, ihtiyacı olanlara yönelik devam eden Yeni Yıl yakıt yardımına değinerek şunları söyledi:

Bu kapsamda ısınma gideri olarak kömür yardımı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl 1,8 milyar liralık kömür yardımı yapıldı, önümüzdeki dönemde de doğalgaz teşvikleriyle bu yardıma devam edeceğiz. Böylece sadece kömür tasarrufu yapmakla kalmayacak, doğalgaza da destek vermiş olacağız. Doğalgaz yardımları da ısınma yardımları kapsamındadır. Enerji Bakanlığımız ile Bakanlığımız arasında hazırlıklar tamamlandı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısıtma değil, doğalgaz altyapısı da var. Hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısıtma aracı olarak ihtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacını karşılamak için odun kömürüne sosyal yardımlarda bulunuyoruz. Doğalgazı da sağlayacağız” dedi.

Bakan Yannick, bu yardımın da diğerleri gibi uygulamaya geçtiğinde Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve e-Devlet Vakfı aracılığıyla yapılacağını belirtti.

ekler:

Doğal Gaz Sosyal Yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın