medyauzmani.com

İhtiyaç sahiplerine destek için 9,7 milyar lira ödendi


İhtiyaç sahiplerine destek için 9,7 milyar lira ödendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, “Ekim ayında sosyal yardımdan yararlanan ailelere toplam 9 milyar 732 milyon lira yardımda bulunduk” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki Aile Destek Programı’ndan engelli ve yaşlı aylıklarına, elektrik sübvansiyonlarından kamu sağlık sigortası prim ödemelerine, kreş yardımına kadar birçok alanda ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmadıklarını bildirdi. .

Yanık, sosyal yardımları tamamen hak esasına göre yaptıklarını belirterek, “Ekim ayında diğer nakdi yardımlara bu destekleri de eklediğimizde sosyal yardımdan yararlanan ailelere toplam 9 milyar 732 milyon lira destek sağladık. ” .

Burns, tüm toplumu hedef alan sosyal yardım ve sosyal hizmet alanlarında yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye devam ettiklerini vurguladı.

Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerle ilgili olarak, “Kaynaklarımızı toplumun tüm kesimlerinin yararına dağıtmayı her zaman ön planda tuttuk ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye Aile Destek Programı aracılığıyla vatandaşlarımıza Ekim ayında 1 milyar lira destek sağladık” dedi. Cümleler kullanın.

Engelli ve yaşlıların sosyal hayata tam ve etkin katılımlarıyla bağımsız yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomik destekten sosyal hayata her alanda yanlarında olduklarını kaydeden Yanek, “Ekim ayında biz yaşlılık aylığı tanıtıldı Yararlanıcılar için toplam 2,1 milyar TL yaşlılık ve maluliyet aylığı. Bilgisini paylaşın.

Burns, ağır engelli vatandaşlara ve bakıma muhtaç ailelerine ekonomik destek sağladıklarını, bu kapsamda ekim ayında hesaplarına 1,8 milyar lira evde bakım yardımı yatırdıklarını belirtti.

SED’li ailelere 350 milyon lira destek

Yannick, çocukları ekonomik nedenlerle ailelerinden ayırmayı, farklı ortamlarda büyümelerini engellemeyi ve aileleriyle birlikte sağlıklı bireyler olarak yetiştirmeyi önemsediklerini kaydetti. Başta eğitim olmak üzere çocuklarının diğer ihtiyaçlarını da karşılayabilirler. Bu doğrultuda toplam 350 lira olmak üzere milyonlarca liralık bağışta bulunduk.” açıklaması yapıldı.

Bakan Yannick şunları söyledi:

“Ekim ayında 231,6 milyon liralık dolaşımdaki payımızı kurumlarımıza aktardık. Ayrıca kış gelmeden ihtiyaçların karşılanması için 450 milyon liralık ek pay aktardık. Böylece 2015’te toplam 681,6 milyon lirayı SYDV’lerimize aktardık. Ekim.”

Kreş desteğinde ilk ödemeler

Bakan Yanık, sosyal yardımdan yararlananların ailelerinde kreş ve kreşlere devam edecek çocukları desteklemek için kreş desteğini hayata geçirdiklerini belirterek, “Hazırladığımız yeni destek programıyla, ihtiyaç sahibi çocuklarımıza yeni destekler ekliyoruz. Geleceğimizin mimarlarıyız.” Çocuğu olan her çocuğa ödemekle yükümlü olduğunuz masrafları bakanlık olarak karşılıyor ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe/kreşe kayıt ettiriyoruz. Bu konuda ve bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı’na Ekim ayı için 32,7 milyon lira aktardık.

Berning, Vefa projesi ile yaşlılar, engelliler, ağır kronik hastalıkları nedeniyle kendi ihtiyaçlarını karşılayamayanlar ve 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını da karşıladıklarını belirterek, bir miktar ödediklerini ifade etti. Ekim ayında 12.3 milyon TL.

Yanık, “Bakanlık olarak vatandaşlarımızın SGK’ya ödemesi gereken 3,2 milyar liralık taahhütte bulunduk” diyen Yanık, sağlık sigortası olmayan veya sağlık sigortası primleri bakanlık tarafından karşılanan vatandaşlara destek olduklarını belirtti. Bilgisini paylaşın.

Elektrik tüketim desteği getirildi

Düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan ihtiyaç sahibi ailelere elektrik tüketim desteği sağladıklarını belirten Yanık, ekim ayı için toplam 290,2 milyon TL destek sağladıklarını bildirdi.

Bakan Yannick, ekim ayında gerçekleştirilen diğer yardımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Yaşamaları için eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek verdik. Evlerinin bakım ve onarımı için destek sağladık. Konut yardımı kapsamında 11,9 milyon lira destek sağladık. doğum yardımı kapsamında vatandaşlarımıza 30.3 milyon lira nakdi yardımda bulunduk.Ayrıca eşi ölen kadınlarımıza temel destek sağladık.İhtiyaçlarını desteklemek için 146.4 milyon lira yardımda bulunduk.

Yanık, zorunlu askerlik görevini yapan ihtiyaç sahibi asker ve astsubayların ailelerine ve çocuklarına iki ayrı sosyal yardım programı ile destek olduklarını belirterek, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 36,7 milyon lira yatırdıklarını belirtti.

Yanık, 18 yaş altı ihtiyaç sahibi ve anne babası ya da her ikisi birden ölmüş çocuklara da destek sağladıklarını belirterek, bu kapsamda hesaplarına 40.7 milyon lira yatırdıklarını söyledi.

ekler:

Aile ve Sosyal Hizmetler Sosyal Yardım Bakanlığı Derya Yanık

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın