medyauzmani.com

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına 236 milyon lira ödendi


İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına 236 milyon lira ödendi

Şubat ayında ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının okul masrafları ve diğer ihtiyaçları için toplam 236 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Jannik, “Sosyal ve Ekonomik Destek için Şubat Ödemesi (SED)” ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakanlığın birçok sosyal hizmet sunduğunu kaydeden Yannick, SED’in nafaka için de bir hizmet modeli olduğunu söyledi.

“Ailenin güvenliğini korumayı amaçlıyoruz”

Aile odaklı bir uygulama olan SED’in çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden ayrı büyümesini engellemeyi amaçladığını vurgulayan Burning, şunları söyledi:

“Bu ay ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına toplam 236 milyon TL sosyal ve ekonomik destek ödüyoruz. Ailelere çocuklarının okul masrafları ve diğer ihtiyaçları için SED veriliyor.

SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimize destek olmayı ve ailenin güvenliğini korumayı amaçlıyoruz. Aile bireylerinin ekonomik nedenlerle birbirinden ayrılmasını engelleyerek, çocuklarımızın sağlıklı büyümesi için maddi ve manevi destek sağlıyoruz. SED ödemelerinden yararlanan çocuklarımız için çeşitli etkinlikler düzenleyerek onların sosyal ve kültürel gelişimlerine ortam sağlamanın yanı sıra maddi destek sağlıyoruz” dedi.

144.000 çocuk yararlanıyor

Bakan Yannick, ekonomik ve sosyal kalkınma hizmetinden 144 bin çocuğun yararlandığını belirterek, “Geçen ay her çocuk için ödenen ortalama tutar 1.259 liradan 1.611 liraya yükseldi.” Anma.

ekler:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık Sosyal Yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın