medyauzmani.com

İBB Eğitim Destek Paketi’ne nasıl başvurulur? Talep ve Talep Formu 2022


Ödemeler ve devlet yardımı

İBB Eğitim Destek Paketi’ne nasıl başvurulur? Talep ve Talep Formu

İBB Eğitim Destek Paketi; İBB’nin COVID-19 salgını sırasında ihtiyaç sahipleri için başlattığı yardım paketlerine, İBB Eğitim Destek Paketi adı altında üniversite öğrencilerine yönelik bir yardım paketi daha ekledi.

Citizens Charity, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen üniversite öğrencilerine 250 TL bağışta bulunuyor. Bu yardım öğrenciler için İstanbulkart’a yatırılır.

İBB Eğitim Destek Paketi’ne nasıl başvurulur?

İBB Eğitim Destek Paketi için Türk vatandaşı olan öğrencinin veya ailesinin (anne ve babasının ölümü halinde) İstanbul’da ikamet etmesi gerekmektedir. Devlet üniversitesinde veya vakıf/özel üniversitelerinde %100 burslu öğrenim gören önlisans veya lisans öğrencileri, gelirlerinin yetersiz olduğunu beyan etmeleri halinde başvurabilirler.

İBB Eğitim Destek Paketi’nden yararlanmak isteyen kişilerin gerekli belgelerle birlikte bulundukları bölgenin belediyelerine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

İBB Eğitim Destek Paketi Başvurusu
İBB Eğitim Destek Paketi Başvurusu

İBB Eğitim Destek Paketi Başvuru Formu ve Gerekli Belgeler

  • Kimlik kartının bir kopyası
  • Adli sicil/disiplin cezası almadığına dair belge
  • Kimlik kaydı kanıtı
  • Öğrenci belgesi ve derece durumunu gösteren bir kopyası
  • Burs belgesi
  • disiplin belgesi
  • Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (gelir belgesi, maaş bordrosu vb.)
  • Kendisi veya varsa aile üyeleri için engelli raporunun bir kopyası
  • Varsa kardeşleri gösteren belgeler
  • Sadece aktif öğrenci olan kardeşler dikkate alınacaktır.
  • Kayıt donduran kardeşler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Açıköğretimde okuyan kardeşler dikkate alınmaz.
  • Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren bir belge
  • İstanbulkart öğrenci bilgileri

İBB Eğitim Destek Paketi talebi hakkında sorgulama

250 TL’lik eğitim destek paketinden yararlanan öğrenciler, Vatandaşlar Hayır Kurumu tarafından İstanbul Sepet hesabına yatırılır. Yardım fonları başlığı altında öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Öğrenciler sınırlarını kontrol edebilir ve İBB eğitim desteği alıp almadıklarını görebilir. Aşağıdaki linke tıklayarak sorgulama yapabilirsiniz.

İBB Eğitim Destek Paketi talep sorgulamasını adresinden yapabilirsiniz.

İBB Eğitim Destek Paketi nasıl alınır?

İBB Eğitim Destek Paketi, dar gelirli birçok öğrencinin yüzünü güldürdü. Maddi durumu iyi olmayan ve aylık ortalama geliri kişi başına düşen asgari ücretin üçte birinden az olan ailelerin çocukları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ikamet etmeleri halinde İBB Eğitim Destek Paketi’nden yararlanabilirler.

Eğitim destek paketi onaylanan öğrenciler 250 TL yardım alabilirler. Bu yardım, üniversite öğrencileri için İstanbulkart’a yatırılır. İstanbulkart’a yükledikten sonra SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Hayırsever vatandaşlar öğrencilere en fazla 250 TL bağışta bulunabilir.

İBB aile destek paketine nasıl başvurulur? Talep ve Talep Formu

İBB Bursu kimlere verilir?

Eğitim Destek Paketi, sadece üniversitede okuyan muhtaç ve dar gelirli ailelerin çocuklarına sunulmaktadır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Öğrencinin veya ailesinin ölümü halinde yakınının İstanbul’da ikamet ediyor olması gerekir.
  • Lisans veya yüksek lisans öğrencisi olmak
  • Eğitim süresi boyunca devam eden eğitim
  • Devlet üniversitesinde okumak
  • Özel bir kurum veya üniversitede %100 burs
  • Ortaokul ve lise öğrencileri için 100 üzerinden en az 53 veya 4.00 üzerinden 2.00 not ortalaması
  • Finansal desteğe ihtiyaç var

İBB Eğitim Kırtasiye Yardımına Nasıl Başvurulur?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, dar gelirli ailelere yardımda bulundu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine özel eğitim ve rehabilitasyona yönelik yapılan yardımlardır. Bu eğitim kurumlarında öğrenim gören şehit, yetim, yetim ve engelli öğrencilerin çocukları bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL’ye eğitim ve kırtasiye yardımından yararlanabilecektir.

Özel okullara, anaokuluna ve anaokuluna devam eden öğrenciler bu yardımdan yararlanamazlar. Ancak şehidin çocuğu özel okulda okuyorsa şehadet belgesini ibraz etmesi halinde bu yardımdan yararlanabilir.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşların İstanbul Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Avrupa yakasında Edirnekapı, Anadolu yakasında Selimiye Sayman’ına başvurmaları gerekmektedir. Kasiyer Edirnekapı’da çok sayıda uygulama olduğu için yoğun bir şekilde çalışmaktadır.

İBB Eğitim Yardımı ne kadar?

İhtiyaç sahiplerine yönelik kampanyalar için bir yenisi eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla hayırsever vatandaşlara ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine destek olabilir. Hayırsever Vatandaşlar, ihtiyacı olduğu belirlenen bir üniversite öğrencisinden bir defaya mahsus 250 TL ödeme karşılığında İstanbulkart alabilirler.

İBB Eğitim Destek Paketi'ne nasıl başvurulur?  Talep ve Talep Formu

İBB المعلق Askıya Alınan Eğitim Destek Başvurusu

İBB’nin İstanbul’da bir üniversitede okuyan hayırseverler ile ihtiyaç sahibi gençleri bir araya getiren Üstün Eğitime Destek Kampanyası büyük ilgi gördü. Geçimini sağlamakta zorluk çeken öğrenciler, başvuruları kabul edildikten sonra bu kampanyadan yararlanabilecekler.

Hayırseverlerin maddi desteğiyle sağlanan bu fon sayesinde ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri bir defaya mahsus 250 TL bağıştan yararlanabilecek. İstanbulkart’a yükledikten sonra SMS ile bilgilendirme gönderilir. İBB’ye bekleyen eğitim destek taleplerini sosinc.ibb.gov.tr ​​üzerinden iletebilirsiniz.

İBB Üniversite Eğitim Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversite eğitiminin de desteğiyle, üniversitede okuyan dar gelirli ailelerin çocukları ile hayırsever vatandaşlar arasında aracılık yapıyor. Bu maddi olarak desteklenmektedir. Hayırsever vatandaşlar üniversite öğrencilerine 250 TL bağışta bulunabilecek. İstanbulkart’a öğrenci için bir defaya mahsus 250 TL yatırılır.

Kurulum tamamlandıktan sonra bildirim sistem üzerinden otomatik olarak SMS ile gönderilir. Böylece üniversite öğrencileri bu yardım sayesinde bazı ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın