medyauzmani.com

Hesaplara evde bakım parası eklenir


Hesaplara evde bakım parası eklenir

Ağır engelli vatandaşlara ve bakıma muhtaç ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay hesaplara toplam 1 milyar 849 milyon liralık evde bakım yardımı yatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Jannik yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında engelli bireylere ailesiyle birlikte destek olma fikriyle başlayan Evde Bakım Yardımı’nın, bakıma muhtaç ve bakıldığı için çalışamayan vatandaşlara destek olduğunu belirtti. .

Yannik, Temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla sosyal hizmet modelleri kapsamında evde bakım yardımının Temmuz-Aralık döneminde 2 bin 354 bin liradan 3 bin 336 liraya çıkarıldığını kaydetti. 2022:

“Engelli vatandaşlarımızın hesaplarına her ay düzenli olarak yatırdığımız evde bakım işlemlerini takip eden elektronik bilgi sistemini entegre sisteme entegre ettik ve ödemelerimizi onlara bunu garanti eden yeni sistem üzerinden yapıyoruz. Şeffaf ve hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.Destek sağlamak için bu ay toplam 1 milyar 849 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık.Bu ay 554.000 hemşehrimiz evde bakım hizmetinden faydalandı. yardım.”

Bir departman olarak engelli vatandaşların eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına tam olarak erişebilmeleri için çalıştıklarını ve hak temelli politikalar geliştirdiklerini belirten Burning, “Bu ödeme ile 8 ayda ortalama 544 bin kişiye toplam 11 milyar dolar yardım sağlayacağız.” Bu yılın ilki. 353 milyon lira evde bakım yardımı yapıyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. ” İfadeler kullanın.

ekler:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Devlet desteği Sosyal yardım Derya Yanık

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın