medyauzmani.com

Hesaplara evde bakım parası eklenir


Hesaplara evde bakım parası eklenir

Ağır engelli vatandaşlara ve bakıma muhtaç ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla hesaplara evde bakım yardımları yatırılmaya başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yannik, sosyal hizmet modelleri oluştururken her alanda aile birliğini ön planda tuttuğunu vurguladı.

Yannick, öncelikli hedeflerinin aileleri ile birlikte bakıma muhtaç engelli bireyleri desteklemek olduğunu kaydeden Yannick, bu kapsamda 2006 yılında başlayan Evde Bakım Yardımı’nın, bakıma muhtaç ve bakıma muhtaç olduğu için çalışamayan ağır engelli yakını olan vatandaşlara destek olduğunu hatırlattı. onlar tarafından.

Evde bakım yardımı kapsamında her bir yararlanıcıya ayda 3 bin 336 lira ödendiğini kaydeden Yannick, şunları kaydetti:

“Ağır engelli vatandaşlarımıza ve bakıma muhtaç ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 867 milyar liralık evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 559 bin vatandaş evde bakım yardımından faydalanıyor. I Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni eder, insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde insanlara hizmet vermeye devam edeceğimizi temin ederim.”

ekler:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık Devlet sosyal yardımları destekliyor

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın