medyauzmani.com

Fuat Oktay: Türkiye sosyal yardım alanındaki deneyimlerini paylaşabilir


Fuat Oktay: Türkiye sosyal yardım alanındaki deneyimlerini paylaşabilir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduğunu belirterek, bu konuda elde edilen tecrübenin diğer ülkelerle paylaşılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Küresel sorunlar ve ekonomik toparlanmadaki yavaşlama dikkate alındığında, sosyal yardımların özellikle yoksul kesimin acil ihtiyaçlarının karşılanmasında etkin bir şekilde sağlanması giderek önem kazanıyor.” dedi.

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı 38. İSEDAK Bakanlar Toplantısı çalışma oturumu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

Oturumun açılışında konuşan Oktay, İSEDAK gündemindeki önemli projelerdeki gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bu kapsamda uzun yıllardır gündemlerinde olan Tercihli Ticaret Sistemini (TPS-OIC) bu yıl 1 Temmuz itibarıyla hayata geçirdiklerini belirten Oktay, taraf ülkeler arasında ticaretin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. . sistem kapsamındadır.

Henüz taraf olmayan ülkelere de gerekli adımları atmaları ve bir an önce sisteme katılmaları çağrısında bulunan Oktay, şöyle konuştu:

“Bu noktada dün gerçekleştirilen ticaret müzakere heyetinde bu yönde alınan kararları çok önemsediğimi belirtmek isterim. Siz değerli bakanlarımızın bu konunun takipçisi olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Körfez İşbirliği Konseyi’nin 6 üyesi, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri BAE, Umman, Bahreyn ve Katar’ın rejime ilişkin taahhütlerini yerine getirmeleri, rejime yeni ve güçlü bir ivme kazandıracak. KİK ülkelerinin güzide bakanlarını aramızda görmek bizim için mutluluk verici ve kendilerinden güzel haberler beklediğimizi belirtmek isterim.”

OIC/COMCEC 50 İslami endeksine dayalı olarak kurulmuş bir yatırım fonu

Fuat Oktay, İSEDAK’ın bu yılki çalışmalarındaki diğer somut gelişmenin ise Türkiye, Malezya, Endonezya, Kuveyt’te teknik altyapısını tamamlayarak İİT/İSEDAK İslami 50 endeksi esas alınarak oluşturulan yatırım fonu olduğuna dikkat çekti. , Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri. BAE ve Suudi Arabistan’ı yatırımcıların hizmetine sunuyor. Oktay, “Bu kapsamda, İSEDAK çatısı altında geliştirdiğimiz somut bir helal yatırım ürünü olan bu fona ülkelerinizden yatırımcıları teşvik etmek için elinizden geleni yapacağınıza yürekten inanıyorum.” dedi. ifadesini kullanın.

İSEDAK Üst Düzey Dijital Dönüşüm Programı

Üst düzey İSEDAK Dijital Dönüşüm Programı’nı hatırlatan Oktay, teknik toplantılar sayesinde bu alanda geniş katılımla üye ülkelerin mevcut durum ve ihtiyaçlarının ortaya konulduğunu söyledi.

Üye ülkelerden bu alanda üst düzey yetkililerin katıldığı toplantıda Fuat Oktay, “dijital durumun geliştirilmesi, dijital dayanıklılık ve güvenliğin artırılması, dijital bağlanabilirlik, genişbant altyapısı ve erişimi, dijital beceri ve yetkinliklerin geliştirilmesi, gelişen teknolojiler ve veri yönetimi.” Bu noktada anlaştıklarını ifade ettiler. Oktay, bu girişimin meyvelerini önümüzdeki yıldan itibaren almaya başlayacaklarını ifade etti.

Covid-19 salgınının etkileri doğrultusunda etkin sosyal yardımlar

Başkan Yardımcısı Oktay, görüş alışverişinde “İİT üyesi ülkelerde Covid-19 salgınının etkileri doğrultusunda etkin sosyal yardımlaşma ve sosyo-ekonomik güçlendirme” konusunun görüşüleceğini belirterek, küresel bir ekonomik hareketlenme olduğunu ifade etti. yavaşlatmak. salgının sonucu.

Başta enerji, ulaşım ve tarım olmak üzere birçok girdinin fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığına dikkati çeken Oktay, şöyle devam etti:

“Son verilere göre Eylül ayı itibarıyla dünya çapında 674 milyon insan yoksulluk içinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Küresel sorunlar ve ekonomik toparlanmanın yavaş seyri göz önüne alındığında, yoksulların acil ihtiyaçlarının etkin bir şekilde karşılanması ve sosyal yardımların sağlanması. İhtiyaç sahiplerinin doğru ve hızlı bir şekilde belirlenmesi, bilgilerinin korunması ve güncellenmesi, farklı programlar arasında mükerrerliğin önlenmesi, bu programların birlikte çalışabilirliğinin artırılması, başvuru süreçlerinin kolaylaştırılması ve etkin hale getirilmesi gibi konularda çalışmalar yapılması gerekmektedir. Programın etkinliğini arttırmak için.

Türkiye’nin pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde yardım yaptığını belirten Oktay, Türkiye’nin bu konudaki tecrübesini üye ülkelerle paylaşabileceğini de aktardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuad Oktay, bakanlar toplantısının çalışma oturumu öncesinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha’yı kabul etti. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

ekler:

Fuad Aktay İslam İşbirliği Teşkilatı Corona Virüs Sosyal Yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın