medyauzmani.com

Evde bakım parası hesaplara yatırılıyor


Evde bakım parası hesaplara yatırılıyor

Ağır engelli vatandaşlara ve bakıma muhtaç ailelerine bu ay ödenecek toplam 1 milyar 289 milyon lira evde bakım yardımı hesaplara yatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yannik, özellikle aile ortamında engellilerin bakımını sağlamak için destek programları uyguladığını belirtti.

Engellilerin toplumsal yaşama tam ve etkin katılımı ve bağımsız yaşaması için insan odaklı ve hak temelli hizmet modellerini uyguladıklarını kaydeden Yannick, bu modeller arasında evde bakım yardımının önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Aileleriyle birlikte yaşayan engellileri gündüzlü bakım hizmeti ve evde bakım yardımı gibi hizmet modelleri ile desteklediklerini kaydeden Yannick, “Engellilerin aileleriyle birlikte desteklenmesi fikriyle 2006 yılında başlayan evde bakım yardımı ile, Ağır özürlü bir yakını olan ve bakıma muhtaç olan ve onlara baktığı için çalışamayan vatandaşlarımıza da destek oluyoruz.” İfadeyi kullanın.

“Bu ay 547.000 vatandaş evde bakım yardımından yararlandı.”

Her bir yararlanıcının bakıma muhtaç bir engelli yakınına baktığını hatırlatan Yannick, her bir yararlanıcıya ayda 2.354 lira ödendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Ağır engelli vatandaşlarımıza ve bakıma muhtaç ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 289 milyon liralık evde bakım yardımını hesaplara yatırdık. Bu ay 547 bin vatandaş evde bakım yardımından yararlandı. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.”

ekler:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın