medyauzmani.com

Ek Ödemeler Dikkat! Haberi yeni aldım! Milyonlarca çalışanı, ikramiyeleri, fazla mesai ücretlerini, sosyal hakları kapsar…


Bir açıklama yapıldı. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Birden fazla işverenden ücret alanlar ile ikramiye, fazla mesai ücreti ve sosyal yardım gibi ek ödeme alanlarını kapsar. Ücretler kesilecek mi? 2022 yılında yürürlükte olan asgari ücretin gelir vergisi ve damga vergisinden muaf olması ile birlikte fazla mesai ücreti, sosyal yardım ve ikramiye gibi gelirler alanlar, birden fazla işyerinde çalışanlar, teşvik kapsamına girenler ve diğer çalışanlar merak ediliyor. bu programın özellikleri.

  • Emekliler için bir güzel haber daha! 1.157 lira ekstra para gelebilir! EYT ve 3600 ek gösterge için kritik bir adım! Ücretler yükselecek mi?
  • Gözler oradaydı! 1.400 TL zam aldınız mı? Emekli maaşı ne kadar olacak? Bayram ikramiyesi ödeme tarihi…
  • bu açık! 6 Nisan Çarşamba (bugün) EYT’deki son stant ne durumda? 3.600 günü dolduran kadınlar için yaş şartı 50, erkekler için 55’tir.

Birden fazla işverenden maaş alanlar vergiden nasıl muaf olacak?

Birden fazla işverenden ücret alınması durumunda gelir vergisi muafiyetinin nasıl uygulanacağı en sık sorulan sorulardan biridir. Aynı anda birden fazla işverenden ücret tahsil edilmesi durumunda, muafiyet sadece en yüksek ücretli işverene göre uygulanacaktır. Bu durumu işverene bildirmek işçinin sorumluluğundadır.

Fazla mesai ve yan haklar kesintisi yapılacak mı?

Çalışanın ücret gelirinin ilgili ayda yürürlükte olan asgari ücretin toplamına eşit olması halinde, toplam tutardan sosyal güvenlik sigortası primi ile işçinin işsizlik sigortası primi düşülecek, gelir vergisi ve damga vergisi uygulanmayacaktır. düşülür. Ancak, fazla çalışma ücreti, sosyal yardım, ikramiye gibi asgari ücretle koordineli olarak ücret ve toplam ücret geliri gibi ücret olarak kabul edilebilir bir gelir alıyorsa; Söz konusu ayda geçerli olan asgari ücretin aylık toplam tutarından sosyal sigorta primi ve işçinin işsizlik sigortası primi düşüldükten sonra kalan alan gelir vergisinden istisna edilecek ve bu tutarı aşan kısım vergilendirilecektir. .

Muafiyet miktarını aşan bölgenin vergilendirilmesinde, vergi matrahı ve uygulanacak vergi düzeyi, muafiyetin yer aldığı matrah dikkate alınarak vergi tarifesinde belirlenecektir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın