medyauzmani.com

Devlet hangi sosyal yardımları sağlıyor? 2023


devlet ödemeleri

Devlet ödemeleri ve yardımı

Devlet tarafından sağlanan sosyal yardım. Sosyal yardım hangi faydaları sağlar? Benim adıma herhangi bir sosyal yardım var mı? Devlet ne kadar sosyal yardım parası veriyor?

Devletten sosyal yardım 2021; Türk devleti, anayasanın güvence altına aldığı sosyal devlet ilkesiyle yönetilir. Sosyal devlet ilkesine göre devlet, halka sosyal yardımlarda bulunur.

Bu yazıda devletin sağladığı sosyal yardımlar konusu ele alınacaktır. Sağlanan ücret bilgileri, 2021 için geçerli oranlardır.

İçerik Tablosu

Sosyal yardım nedir?

Devletin toplumdaki bireylere sağladığı karşılıksız ayni veya nakdi yardımlar sosyal yardım kapsamına girer. Devlet, sosyal yardımları sağlarken ihtiyaç sahiplerine yönelik bir sosyal politika üretir.

Alıcısının ödemediği sosyal yardımlar, devletin yoksullukla mücadelesi kapsamında gelişiyor.

Sosyal yardımlar, kamu yararına olan yardımları ve özel faydaları (katkısız ödemeler) içerir. Sosyal yardım türleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanmaktadır.

Merkezi idare tarafından sağlanan sosyal yardım türleri aile, barınma, engelli, yaşlı, sağlık ve eğitim başlıkları altında incelenecektir.

aile sosyal yardımları

Aile yardımı, Bakanlık aracılığıyla topluma ulaştırılan yardım türlerinden biridir. Yardımlar içinde, yardım programları farklıdır. Aile yardımları kapsamında devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlar, çeşitli koşulların sağlanması halinde gerçekleşebilir.

Yardımlı doğum ne kadar?

Doğuştan Türk vatandaşları ve mavi kartlılara bir defaya mahsus nakit yardımıdır. ilk çocuk için 300₺ ikinci çocuk için 400₺ 3. ve üzeri doğan çocuklar için 600Yardım ₺ tutarında verilmektedir. Yardım Programı, Doğum Yardımı Dilekçesi ile uygulanır.

Çoğul doğum ne kadar yardımcı olur?

Kişi başına geliri asgari ücretin üçte birinden az olan ailelere birden fazla doğum yardımı verilmektedir.

belirtilen ailelerde; 0-2 yaş arası çoklu doğum yapan bebeklerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçları ayda 150 kuruş olmak üzere iki ayda bir ödenir. Başvuru için TC kimlik belgesi yeterlidir.

Dul kadınlara düzenli nakit yardımı

Medeni eşi ölmüş olan muhtaç kadınlara yardım. Başvuru şartı olarak SGK’nın bulunmaması belirlenmiştir. Ödemeler aylık 325 TL’dir.

Yetim ve yetimlere yapılan yardımlar ne kadar?

3294 Sayılı Kanun kapsamında hak kazanan anne veya babası veya her ikisi birden ölmüş çocuklar için. Her ay 150İki ayda bir ödenir.

İhtiyaç sahibi asker ailelerine nakdi yardım

Ordudakilerin muhtaç ailelerine yönelik bir yardım programıdır. İki ayda bir ödenir 400 TL nakit yardımı. Yardımdan asker evli ise eşi, evli değilse annesi veya babası faydalanabilir.

Çocuk askere yardım et

Babası asker olan sosyal güvencesi olmayan çocukları yararlanabilir. Yardım iki ayda bir 150 nakit olarak sağlanmaktadır.

Terörün zararlarına yardım

Terör olaylarından etkilenen insanların acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımdır. Ödeme süresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir. 18 yaşından büyük aile bireyleri başvurabilir. Aile başına aylık maksimum 1.200 TL sağlanmaktadır.

afet yardımı

Afet ve acil durumlardan zarar gören kişiler, ihtiyaç duymasalar dahi bir ay içinde başvurabilirler. Yardımın miktarı ve süresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

Kariyer rehberliği yardımı

3294 sayılı Kanun kapsamında düzenli sosyal yardımlardan yararlanan aile bireylerinden İŞKUR’a bildirimde bulunan 18-55 yaş arasındaki bireylere yöneliktir. sosyal yardımdan yararlanan bir kişi başvurabilir. Yardım Edin; Yılda en çok üç defa olmak üzere asgari ücretin en fazla yüzde10’u kadar verilir. Ödeme süresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

Başlangıç ​​talimatları

3294 sayılı Kanun kapsamında düzenli sosyal yardımlardan yararlanan, İŞKUR’a bildirimde bulunarak SGK’lı iş bulan 18-55 yaş arası sosyal yardım faydalanıcılarına yöneliktir. Asgari ücretin üçte biri ödeniyor. Yardım aynı yıl içinde yalnızca bir kez kullanılabilir.

Şehit yakınlarına ve gazilere yardım

Şehit ve gazi yakınlarına ihtiyaç duymadan sürekli olmayan yardımlarda bulunur. Yardımın içeriği ve süresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

Pandemi Destek Uygulaması Nedir?

Pandemi hayatımızda birçok şeyi değiştirdi. Değişen en büyük şeylerden biri şüphesiz çalışma hayatımız. Değişen şartlar nedeniyle maddi sıkıntı yaşayan ve işsiz kalan birçok kişi mağdur olmaktadır.

Pandemi Desteği nedir diye merak edenlerdenseniz cevabı tam burada. Pandemi Destek Talebi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın pandemi süreci nedeniyle maddi zorluk yaşayan 1.100 kişiye maddi yardımda bulunduğu bir hizmettir.

Pandemi desteği için nasıl başvurulur? Şartlar nelerdir?

Bu yardım başlangıçta 1000 μL olarak belirlenmiş ancak daha sonra 1100 TL’ye yükseltilmiştir. Devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlar kapsamında pandemi destek yardımı için nereye başvurulur? Pandemi destek talebi ne zaman açıklanacak? Sorularının cevaplarına birlikte bakalım.

Pandemi desteği için nereye başvurulur?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından iletilen salgın destek talebi e-devlet üzerinden yapılmaktadır. TC kimlik numaranızın son hanesindeki numaraya göre başvuru yapabilirsiniz.

  • 0, Pazartesi
  • 2, Salı
  • 4, Çar
  • 6 Perşembe
  • 8, sadece

Cumartesi ve Pazar günleri, sayısı ne olursa olsun herkes başvurabilir.

Epidemiyolojik sosyal destek talep etme koşulları nelerdir?

  • Pandemi sosyal destek başvuruları bireysel değil aile bazında yapılacaktır.
  • Aynı aileden birden fazla başvuru yapılması durumunda sadece biri değerlendirmeye alınacaktır.
  • Başvuru sahibi veya ailesinden kişiler aşağıda belirtilen aralıkta ise başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Daha önce 1.000 TL nakdi desteğinden yararlananlar, kamu çalışanları, memurlar, emekliler ve İŞKUR’un kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar başvurabilir.

Barınak – gıda yardımı

Barınma ve yemek için birçok yardım programı var. Bu aşamada devletin desteğiyle birçok projeye imza atıldı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için barınma ve gıda alanlarında yardım fonları kuruldu.

Devlet tarafından sağlanan sosyal yardım

Gıda yardımı

3294 Sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yemek yardımıdır. Yardımın süresi, özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı aylarında ihtiyaca göre belirlenmektedir.

Gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kim alabilir? Şartlar nelerdir?

Zavallı restoran

Yaşlılara, engellilere, hastalara veya evde yemek yapamayanlara yapılan yemek yardımıdır. Azimli kişiler günlük sıcak yemek ihtiyaçlarını aşevlerinden karşılayabilirler.

Ev asistanı

Sıhhi olmayan bir evde yaşayan ve içinde yaşamak için çok yaşlı olan insanlar içindir. ihtiyacı olanlar için; Ev bakım ve onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı yardımları verilmektedir. Konaklama yardımı ayni veya nakdi olabilir. ile

v tamiri durumunda, prefabrik ev yapımında maksimum 20.000, betonarme ev yapımında 40.000 adede kadar olmak üzere yardım sağlanmaktadır. Yardımdan yararlanmak için özel koşulların sağlanması beklenmektedir.

toplu Konut

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahiplerine sosyal konut projeleri kapsamında yardım yapılmaktadır. Başvuru dönemleri proje tarafından belirlenir ve her zaman açık değildir.

ısıtma asistanı

SGK’sı olmayan veya SGK’sı olup da bireysel geliri hanehalkı asgari ücretinin üçte birinden fazla olmayanlar alabilir. Yardımlar kış ayları gelmeden kömür dağıtımı şeklinde yapılıyor.

elektrik yardımı

Sosyal Yardım Programı yararlanıcıları düzenli olarak başvurabilirler. Aylık olarak nakit desteği sağlanmaktadır. Kişilerin nüfus cüzdanı ve elektrik faturası ile PTT şubelerine başvurması yeterlidir.

Sosyal uyuma yardımcı olmak

Avrupa Birliği tarafından sağlanan finansman; Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, Türkiye Kızılay Derneği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülmektedir. Geçici koruma statüsü, uluslararası koruma statüsü ve benzeri statülere sahip yabancı uyruklular yararlanabilir. Ayda 120 TL nakit yardım sağlanmaktadır.

2021 Kiralama Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyacı olduğunu beyan eden ailelere kira yardımı yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda kişiye bu yardımı sağlayan bakanlık, bu yıl da kira yardımı yapmaya devam edeceğini açıkladı. Öyle ki devletin sağladığı sosyal yardımlar kapsamında kira yardımı da yapılıyor.

Barınma, insanlığın en temel ihtiyaçlarından biri olmuştur. Özellikle kış aylarında başınızı koyabileceğiniz bir evinizin olması çok önemlidir. Ayrıca pandemi birçok kişinin işsiz kalmasına ve geçim kaynaklarının daha da zorlaşmasına neden olurken, kirayı ödeyemeyen ve ödeyemeyen ailelere kira yardımı yapılması büyük önem taşıyor.

Kiranızı ödemekte zorlanıyorsanız ve çoğu zaman ödeyemiyorsanız, şahsen başvuruda bulunarak bu yardımdan yararlanabilirsiniz. Öte yandan sadece kira ödemekte güçlük çeken aileler değil, “güvencesiz” binalarda oturan aileler de bu kira yardımından yararlanabiliyor. Kiralamanın faydaları eyaletten eyalete değişir.

Kira yardımı sağlayan kurumlar

2021’de birçok kuruluş, düşük gelirli ailelere kira yardımı sunuyor. Bakanlık ve devlet kurumlarının bunu kira yardımında bulduğundan bahsetmiştik. Buna ek olarak; Belediyeler, bazı şirket ve kuruluşlar ve bazı kişiler kira yardımı sağlayabilir.

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
  • Sosyal yardım ve dayanışma kurumları
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
  • Özel kurum ve dernekler
  • belediyeler
  • sivil toplum örgütleri

Kimler kira yardımı alabilir?

Söz konusu kiralama yardımından faydalanmak için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Her kurum bu terimleri tanımlasa da aşağı yukarı aynıdır. 2021 yılı kira yardımından faydalanabilmeniz için şartları sizler için derledik:

  • Kira yardımı talep eden kişinin herhangi bir mal varlığının bulunmaması,
  • Kira yardımı almak isteyen kişinin SGK’sı olmaması,
  • Emekli, dul veya yetim maaşı alamamak.
  • Kira yardımı talep eden kişinin işsizlik maaşı alması,
  • değerlendirmelerde yoksulluk sınırının altında olmak,
  • Bir yoksulluk sertifikası alma yeteneği.

olmalıdır. Bu şartları sağlayan vatandaşlar, Kira Yardımı başvurusunda bulunabilirler.

Kira yardımı ne kadar?

Kira ödeneğinin ne kadar olduğu sorusu birçok kişinin büyük ilgisini çekmektedir. Belirtildiği gibi, kira yardımı ile illere göre 600 ile 1000 arasında değişmektedir. Kira yardımı da bölgeye göre değişir ve komisyon tarafından belirlenir. Bu nedenle, yardımın maliyetini doğru bir şekilde belirlemek mümkün değildir. Değişimin en büyük nedenlerinden biri de sunulan yardımlarda; Her valiliğin farklı harcama ve değişkenlere sahip olması bütçeyi etkileyecektir.

Kira yardımı nasıl alınır?

2021 yılında sosyal yardım adı altında yapılan “kira yardımı” alabilmek için “sosyal yardım kurumu” binalarına gidip şahsen başvuruda bulunulması gerekmektedir. Bu başvuruyu sizin adınıza başka hiç kimse sunamaz. İstenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak vermelisiniz. Yanlış veya eksik bilgi vermeniz durumunda başvurunuz geçersiz sayılacak ve Kiralama Yardımından yararlanamayacaksınız.

Bir kiralama yardımı talebi nasıl yapılır?

Yukarıda listelenen kuruluşlardan herhangi biri için kiralama yardımı başvurusunda bulunduysanız, kiralama yardımı puanı arayabilirsiniz. Bu yardım talepleri komisyon tarafından genellikle 20 gün içinde tamamlanır. Sonuçları öğrenmek için e-devlete giriş yaparak Kira Yardımı Sorgulama sayfasından sonucu öğrenebilirsiniz.

Kurumlar bazen kiralama yardımı sonuçlarını web sitelerinde yayınlar. Başvurduğunuz kurumun web sitesine bakmayı unutmayınız.

Kira yardımı nereye yatırılır?

Kira yardımı talebinin olumlu olması durumunda belirtilen tutar, kira yardımı talebinde belirttiğiniz hesaba otomatik olarak aktarılacaktır. Ancak banka hesabınız yoksa PTT hesabınıza, PTT hesabınız yoksa TC kimlik numaranıza para yatırılacaktır. Yine de bas konuş hizmetinden çekebileceksiniz. PTT hesabınıza para yatıp yatmadığını PTT Bakiye Sorgulama sayfasından kontrol edebilirsiniz.

Engelli – yaşlılara yardım et

Ailede engelli veya yaşlı bir kişi olduğunda ihtiyaç sahiplerine yapılan bir takım yardımlar vardır. Asistans ücretleri 01.01.2021-30.06.2021 dönemi için belirlenen güncel rakamlardır.

Yaşlı aylığı

Kişi başına geliri asgari ücretin üçte birinden (2021’de 852,53 C) az olan sosyal güvencesi olmayan kişiler arasında yer almaktadır. 65 yaş üstü vatandaşlar yararlanabilir. Aylık 763,67₺ nakdi yardım sağlanmaktadır.

maluliyet aylığı

Sosyal güvencesi olmayan ve aylık geliri asgari ücretin üçte birinden az olan engellilere yapılan nakdi yardımdır. 18 yaşını doldurmuş engelli bireyler ile engellinin velisi/vekili başvuru yapabilir. Aylık yardım, engellilik derecesine göre belirlenir.

engelli yakınları

İhtiyaç sahibi engelli yakınlarına aylık 609.61₺ yardım. Başvuru sahibi, 18 yaşından küçük engelli bir kişinin akrabası olmalıdır.

yaşlı ve engelli bakım projeleri

Projeye göre sosyal yardım ve dayanışma kurumlarının uyguladığı bu yardım türü, ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilere proje kapsamında belirlenen yardımları sağlıyor. 65 yaş üstü veya engelli bireyler faydalanabilir.

Özel ihtiyaçları olan insanlara yardım etmek

Engellilerin topluma entegrasyonunu artırmayı amaçlar. İhtiyaca göre şekillenen yardımdır. 18 yaşından büyük aile bireyleri TC kimlik belgesi ve sağlık raporu ile başvuru yapabilirler.

Sağlık yararları

Sosyal güvencesi olmayan, ihtiyaç sahibi veya nadir görülen hastalıklara sahip kişilere yapılan yardımlardır.

Kronik hastalık faydaları

Verem ve SSPE nedeniyle maddi veya manevi kayıplar yaşayan kişiler için oluşturulmuş bir yardım programıdır. Başvuru, hastalığı olan kişi veya hastaya bakan kişi tarafından yapılabilir. Aylık 1.658,13’e kadar yardım düzenli olarak verilmektedir.

Koşullu sağlık yardımları

Altı yaşından küçük çocuklar ve hamileler yararlanabilir. İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarını muayeneye götürmeleri şartıyla veriliyor ve hamile kadınlar hamilelik ve doğum sırasında hastanede muayene oluyor. Hamilelikte ayda 45 kuruş, çocukta ayda 45 kuruş ve hastanede doğum yapılırsa bir defaya mahsus 100 MYR.

Kronik hastalara elektrik yardımı

Evde bakım yardımından yararlanamayan ve kronik hastalığı nedeniyle makineye bağlı olan kişiler için geçerlidir. Elektrik tüketim desteği ödemeleri 200 santigrat dereceyi geçmemek üzere aylık olarak yapılır. Dahası; Bir defaya mahsus olmak üzere birikmiş elektrik borcu sübvansiyonu ve kesintisiz elektrik arzı sübvansiyonu sağlanmaktadır.

Abonelik ücreti ödemeleri

5510 Sayılı Kanun kapsamında kamu sigortası olanlar ve bakmakla yükümlü oldukları bireylere yönelik bir tazminat yardımıdır. abonelik ücretini ödeyen kişiler; Hastane hizmetlerinden, ilaç, reçete ve optik hizmetlerinden ödedikleri katkı payını geri alarak yararlanabilirler.

Eğitim yardımı

İhtiyaç sahibi aileler ve farklı derecelerdeki çocuklar için farklı destek türleri vardır. Kız çocuklarının eğitime katılımını artırmak için bazı programlarda kızlara erkeklerden biraz daha fazla ücret ödenmektedir.

Yabancılar için şartlı eğitim yardımı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen program, Türkiye’de yaşayan yabancı çocukların eğitimine destek olmayı hedefliyor. bu içerikte; anaokulu ile sekizinci sınıf arasındaki öğrenciler için; Kız öğrenciler için ayda 50, erkek öğrenciler için ayda 45. Dahası; 9-12. sınıflar arasında öğrenim gören öğrenciler için; Kız öğrenciler için aylık 75, erkek öğrenciler için aylık 55 destek sağlanmaktadır.

Konaklama – Yiyecek – Öğrenciler için ulaşım yardımı

3294 sayılı Kanun kapsamındaki ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik barınma, yemek ve ulaşım yardımıdır.

Çeşitli öğretim yardımcıları

3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilerin ek eğitim materyallerini karşılamaya yönelik öğretim yardımlarıdır. Kişisel geliri asgari ücretin üçte birinden az olan aile bireyleri faydalanabilir. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik sınav hazırlık kitapları gibi yardımcıları içermektedir.

Üniversite öğrencilerine yardım

Türkiye’de öğrenim gören üniversite öğrencilerinden 3294 sayılı Kanun kapsamına girenler faydalanabilir. Temel ihtiyaçların karşılanması için ayni veya nakdi yardım. Yararlanabilmek için SGK’dan yararlanamama ve kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı getirilmiştir.

şartlı eğitim yardımı

3294 sayılı Kanun kapsamına giren ve sosyal güvencesi olmayan ailelere yapılan yardımdır. Yardım şartı olarak eğitimine devam eden bir çocuğun ayda en fazla dört gün devamsızlık yapması düzenlenmiştir. . İlkokul ve ortaokulda okuyan çocukları olan aileler yararlanabilir. İlkokula giden kızlara ayda 50 kuruş, erkeklere 45 kuruş yardım yapılıyor. Lise düzeyinde kız öğrencilere aylık 75 LE, erkek öğrencilere 55 TL verilmektedir.

Devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlar, bakanlığın internet sitesinde sık sık güncellenmektedir. Bu bilgilere Bakanlığın duyuruları üzerinden ulaşma imkanınız bulunmaktadır. Ayrıca ilçe veya ilçe belediyeleri tarafından sağlanan dönemsel veya proje bazlı sosyal yardımlardan yararlanmak için bu belediyelerin internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yıldız vermek ister misin?

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın