medyauzmani.com

Depremzedelere yardım başvurusu nasıl yapılır? 2023


Depremzedelere yardım başvurusu nasıl yapılır? 10 bin Türk Lirası yardım Elektronik durum uygulaması. yer sarsıntısı yardım istemek oda arkadaşı. Depreme yardım için 10 bin TL Nasıl başvurulur?

Depremzedelere yardım başvurusu nasıl yapılır? Türkiye’de 10 ilde meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen deprem onbinlerce can aldı.

Depremden etkilenmeyen illerde yaralılar veya hayatta kalanlar yaşam mücadelesi verirken, yardım seferberliği Ben başladım.

Yurdun dört bir yanından yardım yağdı. Nakdi ve ayni yardımİhtiyaç sahipleri bundan büyük fayda sağlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecekte afetzedeler için yapılacak düzenlemeleri açıkladı.

Depremde evleri ağır hasar gören veya yıkılan vatandaşlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Afet Mağdurları Yardım Şubesi’nden e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

Depremzedelere yardım başvurusu nasıl yapılır?  10.000 TL yardım talebi.  deprem yardımı kimer başvurusu 10 bin TL'lik deprem yardımı başvurusu nasıl yapılır?
Depremzedelere yardım başvurusu nasıl yapılır? Yardım talebi için 10 bin Türk Lirası e. deprem yardımı kimer başvurusu 10 bin TL’lik deprem yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Afet Mağdurları Yardımı için nasıl başvurabilirim?

  • kişisel bilgilerin kullanımı Elektronik hükümet Ekran açılır ve ana sayfanın arama bölümüne yönlendirilirsiniz. liyakat talebi Sorgu yazılır.
  • Ekrandaki bilgiler açık ve eksiksiz olarak doldurulur.
  • sonra aşağı İlerleyen İsteği tamamlamak için düğmeye tıklayın.
  • İlgili makamlar gerekli kontrolleri yaptıktan sonra en kısa sürede başvuru sahiplerine dönüş yapacaklardır.
  • Afetzedeler başvuruyu yaptıktan sonra aynı adımları izleyerek sorgulama yapabilirler.

Depremzedelere yapılan yardımlar nelerdir?

  • Evleri yıkılan ya da zarar gören vatandaşlar için çadır kentler yapılıyor.
  • Çadırda yaşamaya devam etmek istemeyen mağdurlar için bir yıl süreyle kira yardımı yapılacaktır.
  • Depremde yıkılan ve hasar gören evler, kentsel dönüşüm projeleriyle bir yıl içinde yeniden yapılacak.
  • Taşınırken vatandaşlar hemen 15.000 Türk LirasıEvleri hasar gören veya yıkılan vatandaşlara kira yardımı yapmak. 5.000 Türk LirasıAfet mağdurları kiracılardır 2.000 Türk Lirası Kira yardımı sağlanacaktır.
  • Ayrıca depremzedeler için hızlı bir şekilde deprem bölgelerine konteynerler kuruluyor.

Depremzedeler için kimler yardım alabilir?

  • Evleri deprem nedeniyle oturulamayacak kadar yıkılan veya hasar gören aileler,
  • Deprem sonrası evleri kendiliğinden yıkılan veya çeşitli saldırılarla hasar gören aileler,
  • Afet bölgesi veya yakınında oturan ve bu bölgelerdeki konutları için değer tespiti yapılmış ve imar planında yer alan konutlarda da oturan aileler deprem yardımından yararlanabilecektir.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, hak sahiplerinin zarar gören veya yıkılan evlerinin bir yıl içinde yeniden inşa edileceği veya afetzedelerin ailelerine konut kredisi verileceği ifade edildi.

Depremzede yardım başvuru formu

Ülkemizin 10 ilini vuran depremde evleri hasar gören veya yıkılan vatandaşlar, devletin imkanları çerçevesinde çeşitli illerdeki KYK yurtlarına veya belirlenen lojmanlara yerleştiriliyor.

Aynı zamanda deprem bölgelerinde yaşamak isteyenler için çadır kentler ve konteyner alanları kuruldu. Deprem bölgesinin başka bir yerine gitmeden önce Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne veya diğer kurumlara talep formu verilmesi veya doldurulması gerekli değildir.

Gidilecek şehrin ahır alanlarındaki yetkililer yardımıyla gerekli bilgiler elde edilir ve devlet desteğinden yararlanılır.

Aynı zamanda karakol, komutanlık, aile ve sosyal politikalar bölge müdürlükleri, yerleşim yerlerinde gençlik ve spor bölge müdürlüklerine de başvuru yapılabilir.

Depremzede yardımına e-devlet üzerinden de başvurabilirsiniz. Hemen tıklayın ve başvurun.

Depremzede başvurusu

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarciyek ilçesinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Albistan depremlerinden etkilenen hemşehrilerimize saygılar. afet tahakkuku Şüpheli uygulamalar

Afet mağduru yardım talebinde bulunmak için Tıkla.

Toplam 10 ilimizi etkisi altına alan depremde binlerce insanımız hayatını kaybederken, yüzbinlerce vatandaşımız yaralandı.

Evlerini, maddi güçlerinin çoğunu ve sevdiklerini kaybeden insanlar, devlet desteklerinden yararlanmak için araştırma yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama doğrultusunda, depremden etkilenen vatandaşlarımızın kira ve ulaşım yardımı alacağı bilgisi geldi.

Bunun için başvurular e-devlet üzerinden online olarak yapılabilir. Aynı zamanda ilçe illeri, gençlik ve spor, aile ve sosyal politikalar bölge müdürlükleri ile ilçe merkezleri veya karakollardan da başvuru yapılabilecek.

İlçe ve köylerde ikamet eden ancak bu kurumlara veya internete erişimi olmayan afetzedeler için belediye başkanlığına başvurular alınacak.

devlet ödemeleri Yardım uygulamaları için şimdi ziyaret edin.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın