medyauzmani.com

CİMER Deprem Yardımı Başvuru Formu 2023


CİMER depremi. CİMER uygulaması depremlere yardımcı oluyor. CİMER Depremine nasıl başvurulur? CİMER Deprem Yardım Talep Formu

CİMER deprem yardımı talep formu. Deprem gibi doğal afetlerden etkilenen vatandaşlara devlet tarafından ayni ve nakdi yardım sağlanmaktadır.

Ülkemiz fay hattı üzerinde ve deprem kaçınılmaz. Bu nedenle, kelimenin tam anlamıyla bir afete hazırlıklı olmak çok önemlidir. Afet sonrası yaralı vatandaşlara barınma, giyecek ve gıda yardımı yapılmaya devam ediyor.

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminde evleri hasar gören veya yıkılan vatandaşlar, CİMER deprem hattı üzerinden ihtiyaçları için yardım alabilecekler.

Aynı zamanda hayati öneme sahip bir diğer konu da deprem altında kalan hemşehrilerimizdir. Bu kişilere yönelik arama kurtarma çalışmalarına destek ve yakınlarının yıkılmak üzere olduğu bilgisi de CİMER deprem hattı üzerinden sağlanabilecek.

CİMER deprem acil durum ekranı, depremin meydana gelmesinden bu yana İletişim Başkanlığı tarafından aktif hale getirildi.

CİMER Deprem Yardım Talep Formu
CİMER Deprem Yardım Talep Formu

CİMER uygulaması depreme yardımcı olacak

Depremin hemen ardından CİMER internet sitesinde deprem acil durum butonu devreye girdi.

Depremde evleri ağır hasar gören ve yıkılan hemşerilerimiz bu bilgiyi yakınlarına bildirdi. oda Deprem acil durum yönetimi bunu hızlı bir şekilde yetkililere iletir ve afet ve acil durum yönetimi tarafından hemen arama kurtarma çalışmaları başlatılır.

CİMER deprem hattı nedir? CİMER üzerinden acil durum talebinin nasıl iletileceği sorularının cevabı ise merak konusu.

Bu acil deprem butonu deprem anında yakınlarına ulaşamayan vatandaşlar için hayati önem taşıyor. CİMER sismik hattı, yakınlarını arayan, arızalanan veya kaybolan vatandaşlar için oldukça pratik bir uygulama.

CİMER Depremine nasıl başvurulur?

  • Deprem acil durum bildirim sistemicimer.gov.tr’yi arama motorlarından kullanmak isteyen veya CİMER uygulamasıİndirerek bildirim yapabilirsiniz.
  • Mobil uygulamaya erişim ücretsizdir. Aynı zamanda CİMER deprem acil durum sistemine e-devlet üzerinden de giriş yapılabilmektedir.
  • Sisteme giriş yapıldıktan sonra ana sayfadaki deprem acil bölümüne tıklanır.
  • Gelen ekrana gerekli bilgiler yazılır ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Birimi’ne ihtar bırakılır.
  • Yetkililer bu raporları kısa sürede değerlendirerek vatandaşlara anında geri dönüş sağlıyor.

CİMER deprem hattı üzerinden çok sayıda afetzede yakınlarına ulaşamadıklarını ve kısa sürede çeşitli yardımlar alamadıklarını yetkililere hızlıca bildirebiliyor.

Yakınlarından haber alamayanlar, sevdikleri hastanelere isimsiz olarak götürülenler veya çadır, battaniye, konteyner gibi yardıma ihtiyacı olanlar, CİMER deprem hattı devlet yetkilileri aracılığıyla.

Hastanelerde sürekli güncellenen depremzede listeleri hazırlanmakta ve bu listelere CİMER üzerinden de ulaşılabilmektedir.

CİMER Deprem Yardım Talep Formu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Birimi olarak bilinir. oda Sitede ayni yardımlar, deprem bölgesi altyapı onarımı, sağlık ve tedavi hizmetleri ve çeşitli acil durum hizmetleri hakkında bilgi verilmektedir.

Vatandaşlar, yakınlarının zarar gördüğü veya durumlarının kaybolduğu bilgisini bu kanaldan bildirebiliyor.

cimer.gov.tr Web sayfasından veya mobil uygulamadan ana sayfaya girerek uygulama bölümüne tıklamadan önce gerekli kimlik bilgilerinin doğru girildiğinden emin olunuz.

Ardından, onay kodunu göndermek için telefon numarası veya e-posta hesabı kullanılır. Ardından bilgileri doldurun ve Uygula’yı tıklayın. Bu işlemin ardından başvurunuz Cumhurbaşkanlığı İletişim Birimi’ne iletilecektir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın