medyauzmani.com

Bugün şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı yapılacak.


Bugün şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı yapılacak.

Şehit çocukları, engelliler ve çocukları bugünden itibaren eğitim yardımı alabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun şehit ve harp ve vazife malul çocukları ile çocuklarına yaptığı eğitim ve öğretim yardımları bugün yapılacak.

Bu kapsamda 2022-2023 dönemi için eğitimlerine devam eden şehit ve gazi çocuklarına her yıl ödenen eğitim ve öğretim yardımı yeniden belirlendi.

Buna göre 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenim gören öğrencilere yıllık kişi başı; İlköğretim (1-8. sınıflar) için 5 bin 4 lira. Lise için 7 bin 506 lira, yüksek öğretim için 10 bin 8 lira.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından öğrencilik durumu tespit edilenlere başvuruya gerek olmaksızın ödeme yapılır. Bu kapsamda bugün 19 bin 451 öğrenciye toplam 136 milyon liralık eğitim ve öğretim yardımı yapılacak. Öğrenim durumu belirlenemeyenlere eğitim-öğretim yılı içinde başvurmaları halinde eğitim ve öğretim yardımı yapılır.

eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri;

4/a ve 4/b statüsünden aylık alan hak sahiplerinin banka hesaplarına ödemeleri,
Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, Ing Bank, İşbank, Şekerbank, Türk Ekonomi’den 4/a, 4/b statüsünde aylık ve 4/c statüsünde emekli maaşı almayan hak sahipleri Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Finansbank, Türkiye Finans Katılım Bankası ve PTT şubelerinden satın alanlara aynı banka şubesine, bu bankalar dışındaki bankalardan emekli maaşı alanlar için Ziraat Bankası şubelerine eğitim yardımı yapılmıştır. Hak sahipleri veya kanuni temsilcilerinin TC kimlik numaraları ile bankaya başvurmaları halinde ödemeleri yapılacaktır.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarının bulunduğu adresten yardımın miktarı ve ödemenin yapılacağı banka hakkında bilgi alınabilir.

ekler:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal yardım Vedat Bilgin

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın