medyauzmani.com

Başvurular henüz bitmedi! Her aileye bin lira ödeniyor! E-Devlet işlemlerine başvuru şartları nelerdir?


Pandemi salgınına müdahale için sosyal yardım ödemesi başvuruları bin lira olarak alınırken, henüz başvuru sürecini tamamlamamış olanlar detayları öğrenmek istiyor. Salgının patlak vermesiyle birlikte vatandaşlardan ekonomik olarak korunmaları için destek talepleri devam ediyor. Bu destekler arasında salgınla mücadele için ödenen sosyal yardımlar için bin lira da bulunuyor. Bugüne kadar milyonlarca vatandaş destek için başvurdu. Yapılan değerlendirme sonuçlarına göre de ihtiyaç sahiplerinin ödemeleri hesaplarına yatırıldı. Başvurular Sosyal İşler, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından e-devlet üzerinden alınmaktadır. Hafta sonları herkes destek başvurusunda bulunabilirken, hafta içi TC Kimlik numarasının son hanesine göre başvurular alınmaktadır.

Nasıl başvurabilirim?

Başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, TC kimlik numaralarının son hanesine göre e-devletten başvuru yapabilecek.

Başvurmak için tıklayın

Açıklamaya göre, online başvuru yoğunluğunun hizmete erişimi engellememesi için TC Kimlik numarasının son hanesi Pazartesi 0, Salı 2, Çarşamba 4, Perşembe 6 ve 8 olacak. Cuma gününde. Cumartesi ve Pazar günleri herkes başvurabilir.

Bir sipariş hakkında nasıl sorgulama yapabilirim?

Başvurular e-devlet üzerinden takip edilebilir. Değerlendirmeler bireysel olarak değil aile bazında yapılır. Koşulların sağlanması halinde değerlendirmeler, başvuru sahibinin başvuru formunda belirttiği alanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gönderilir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın