medyauzmani.com

Bakan Yanık: Kış dönemi öncesi yaklaşık 7 milyar TL nakdi destek sağlayacağız


Bakan Yanık: Kış dönemi öncesi yaklaşık 7 milyar TL nakdi destek sağlayacağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yannick, sosyal yardımdan yararlanan aileleri kış dönemi gelmeden yalnız bırakmadıklarını ifade etti. Burns, çeşitli başlıklar altında yaklaşık 7 milyar lira nakdi destek sağlayacaklarını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal yardımlarla ilgili açıklamalarının detaylarını paylaştı.

Bakan Yanık, ihtiyaçlar doğrultusunda yaygınlaştırılan sosyal yardımlarla kamu kaynaklarının dezavantajlı vatandaşlara yönlendirildiğini belirtti.

SYDV’lere aktarılan kaynakları ikiye katlayın

Güçlü sosyal altyapı sistemi sayesinde vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ifade eden Bakan Yanık, “Sosyal yardımlardan yararlanan aileleri kış dönemi öncesi yalnız bırakmıyoruz. çeşitli başlıklar.”

Bu kapsamda Türkiye genelindeki 1003 sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumuna düzenli olarak kaynak aktardıklarını söyleyen Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak için her ay düzenli olarak aktardığımız dönemsel payı ikiye katladık. kış dönemi öncesi ihtiyacı 450 milyon liraya çıkardı.

Türkiye Aile Destek Programı’nda ödemeler başladı

Türkiye’de Aile Destek Programı kapsamında Kasım ayı ödemelerinin başladığını açıklayan Yanık, “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ödemeleri artırıyoruz.” Geçen Eylül ayında bütçesi 40 milyar TL’ye çıkarılan desteğimizle bu ay da hak sahibi ailelerimize 850 TL ile 1250 TL arasında ödeme yapıyoruz.

Bakan Yanık, Türkiye’de Aile Destek Programı kapsamında bu ay başlatılan çocuk bileşeninin ilk ödemelerinin yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

Sosyal yardım konusunda ailelerdeki çocuklarımıza yeni desteklerimizi sunmaya başlıyoruz. Çocuk bileşeni kapsamında sosyal yardımdan yararlanan ailelere çocuk sayısına göre aylık 350 TL ile 650 TL arasında destek sağlıyoruz. Bu kapsamda destekten yararlanmaya hak kazanan 1,8 milyon ailemize toplam 776 milyon TL ek destek sağladık. Böylece Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 2,5 milyon hak sahibi ailenin hesabına hem aile bileşeni hem de çocuk bileşeni dahil olmak üzere toplam 3,2 milyar TL para yatırdık.

Kış dönemi ödemeleri doğalgaz tüketimine destek hesaplarına yatırılacak

Bakan Yanık, 2019 yılından bu yana devam eden elektrik tüketimi sübvansiyonunda da yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirterek, “Türkiye’de Aile Destek Programı’ndan yararlanan ailelere elektrik tüketim desteği vermeye başladık. ailelerimize 130 TL ile 260 TL arasında Bu doğrultuda toplam 666 milyon TL olan elektrik tüketim desteğimizi önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız.

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine destek amacıyla bu yıl uygulamaya konulan doğal gaz tüketimini desteklemeye yönelik kış dönemi ödemelerinin bu haftadan itibaren başlayacağını açıkladı:

Elektrik tüketiminin sübvanse edilmesinde olduğu gibi, kış dönemi öncesi vatandaşlarımızın ısınma harcamalarının yükünü azaltmak için doğalgaz tüketiminin sübvanse edilmesinde de önemli düzenlemeler yaptık. Bu dönem öncesinde ilk olarak sübvansiyondan faydalanma şartını genişlettik ve kiracı vatandaşlarımızı da menzile dahil ettik. Ardından 2022 kış dönemi için belirlenen 450 TL ile 1.150 TL arasında olan destek tutarını 900 TL ile 2.000 TL aralığına çıkardık. Ödemelerimizi önümüzdeki günlerde yapacağız.”

Bakan Yanık, Eylül ayında başlayan doğal gaz tüketim teşviki taleplerinin e-devlet üzerinden devam ettiğini bildirdi.

Yaşlı ve engelli aylıklarına 2,1 milyar TL ödendi

Bakan Yanık ise engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirterek, “Eğitimden sağlığa, sağlıktan eğitime her alanda yanınızdayız. ekonomiyi sosyal hayata kazandırarak engelli vatandaşlarımızın ve yaşlılarımızın sosyal hayata tam ve aktif katılımlarıyla bağımsız yaşayabilmelerini sağlıyoruz.

ekler:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık’tan sosyal yardım ödemesine destek

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın