medyauzmani.com

Bakan Yanık: 11 milyar lira ile milletimize destek olduk


Bakan Yanık: 11 milyar lira ile milletimize destek olduk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Epidemiyolojik sosyal destek programını döneme özgü bir hassasiyetle hayata geçirdik. Bu programla 7,2 milyon aileye ulaştık. Yaklaşık 100 bin kişinin desteğiyle milletimizin yanında olduk. Mevcut sosyal yardımlara ek olarak 11 milyar lira.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Drya Yanık, “İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olarak büyük ve güçlü bir toplumuz. İslami değerlerden beslenen ortak kültürümüz, bizi tüm insanlık adına sorumluluk almaya çağırıyor.” dedi.

Bakan Janik, İslam İşbirliği Teşkilatı (İSEDAK) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi 38. Toplantısı’nda düzenlenen “COVID-19 Salgını Işığında Etkin Sosyal Yardımın Sağlanması ve Sosyo-Ekonomik Güçlendirme” konulu Bakanlar Çalışma Oturumunda konuştu. .

İİT’nin büyük ve güçlü bir topluluk olduğuna dikkat çeken Yanık, İslami değerlerden beslenen ortak kültürün İSEDAK üyelerini tüm insanlık adına sorumluluk almaya çağırdığını söyledi.

Bakan Yannick, İslam Peygamberi’nin “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Müjde verin, insanları kendinize düşman ettirmeyin” tavsiyesinin sosyal hizmet faaliyetlerinin ilkelerini belirlediğini ve izleyecekleri yolu vurguladıklarını da kaydetti. .

Yanık, Türkiye’de son 20 yılda sağlanan ekonomik büyümeyle birlikte sosyal hizmet politikalarının kapsayıcılığının arttığına dikkat çekti:

“Sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda yoksullukla mücadele için gerekli tedbirler alınmıştır. Ülkemiz tüm sosyal destek birimleri ile acil durumlarda hızlı müdahale kabiliyetine sahiptir. Ayrıca dünyanın en büyük sosyal yardım programlarını hazırlamış ve başarıyla uygulamıştır. Nisan 2020’de Pandemi ile birlikte “Hiç vakit kaybetmeden acil durum kararı aldık ve ihtiyaçlara yönelik yeni sosyal yardım programları oluşturduk. Öncelikle sağlık hizmetlerimizi ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza sunmaya başladık. İşgücü piyasalarına sağladığımız vergi ve sosyal sigorta desteği ile olası krizlerin önüne geçmeyi başardık.”

“Sosyal yardım programlarını yapay zeka teknolojileri ile güçlendirdik”

Bakan Yanık, bu dönemde sosyal yardım programlarını yapay zeka teknolojileri ile güçlendirdiklerini vurgulayarak, “Entegre sosyal yardım bilgi sisteminin sağladığı teknik imkanlarla çok hızlı bir şekilde ülkemiz genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Kısa sürede. yararlanıcı sayısı 3 haftada 3,5 milyona ulaştı, Pandeminin etkisinden periyodik olarak etkilenen 3 milyon ihtiyaç sahibine ek olarak, dedi.

Türkiye gibi pandemi sürecinde ortaya çıkan istisnai ihtiyaçları yüksek koordinasyon kapasiteleri ile ivedilikle karşıladıklarına işaret eden Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu noktada sosyal yardım sistemimizin etkinliğini kanıtladığımıza inanıyoruz. ‘Bize Yeter Türkiye’ kampanyamızı, kapsamlı karantina sosyal yardım programını ve özellikle hassas dönemsel epidemiyolojik sosyal destek programını hayata geçirdik. : Bu programla 7,2 milyon haneye ulaştık, Mevcut sosyal yardımlara ek olarak 11 milyar liraya yakın destekle milletimizin yanında olduk.

Pandemi sürecinde dijital Türkiye vizyonumuzu yeni uygulamalarla genişlettik. 2021 Ekim ayı itibari ile e-devlet portalı üzerinden sosyal yardım başvurularını almaya başladık. Bağışlarımızın yanı sıra toplum ruhunu güçlendirmeye yönelik yeni programlarla da insanımızın ruh sağlığını korumaya yönelik çalışmalar başlattık. “Psikososyal Destek Hizmetleri”, “Pandemi Sürecinin Ailelere Etkileri” ve “Aile Sosyal Destek Hattı” gibi programlarla tüm vatandaşlarımıza başsağlığı eli uzattık.

“Vefa sosyal destek grupları oluşturduk”

Pandemi döneminde dışarı çıkamayan yaşlı ve hasta vatandaşların ev dışı alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak için Vefa sosyal destek grupları kurduklarını hatırlatan Bakan Yanık, toplumsal dayanışma ruhunun hükümet de dahil olmak üzere gruplar aracılığıyla yenilendiğini dile getirdi. memurlar ve gönüllü vatandaşlar.

Dayanışma ruhunun bereketi bu çalışmayı kalıcı hale getirdi, Yannick vurguladı:

“Cumhurbaşkanımızın onayı ile vefa projemizi Ulusal Sadakat Programı adı altında devam eden bir sosyal hizmete dönüştürdük. Yaşlılarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Küresel salgın koşullarımızı doğrudan etkiledi. Sosyal yardım ve hizmetlerden yararlanan vatandaşlar Bu arada sosyal yardım hedef kitlemizi genişletti.Bu noktada hareket tarzımızı yeniden düzenlemek adına 2022 Ağustos ayından itibaren ev ziyaretlerini seferber etmeye başladık. -Sosyal yardım alan kişi ve ailelerin salgın durumları. Türkiye’de yaşanan salgın ve doğal afetlerden sonra Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Afet, Acil Durum ve Koordinasyon Daire Başkanlığı’nı kurduk.

Vatandaşa nakit desteği sağladık.

Bakan Yanık, pandemi sürecinde ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması için sosyal hizmetlerde yeni yöntemler belirlediklerini belirterek, Türkiye’de Aile Destek Programı aracılığıyla vatandaşlara ek bir talepte bulunmadan sadece gelir düzeylerine göre nakdi destek sağladıklarını kaydetti. kriterler.

Burns, her zaman olduğu gibi ailenin gelir düzeyi ve çocuk sayısına göre belirledikleri ödemelerle milleti aileleriyle birlikte güçlendirmeyi ve devletin ürettiği sosyal refahı vatandaşlarla paylaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Yanık, bir yandan vatandaşın alım gücünü artırırken diğer yandan ekonomik gidişatı canlı tuttuklarını anlatarak, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin refahını bu sayede vatandaşlarla paylaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. 12 ay süren program.

Bakan Yanık, Türkiye’nin geçmişten getirdiği köklü kapasite ve acil duruma duyarlı sosyal yardım sistemi ile bu dönemde gerekli tedbirleri ivedilikle alabildiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Pandemi döneminin büyük emek ve özveri gerektiren koşullardan mümkün olan en az hasarla çıktığını göstermiştir. Pandemi sürecine ilişkin tüm çalışmalarımızı ‘Türkiye’de COVID-19 Salgınına Karşı Uygulanan Politika ve Programlar’ adlı raporda topladık. Söz konusu rapor İSEDAK internet sitesinde yer almaktadır.Dileyenler bu rapordan COVID-19 sürecinde ülkemizde uygulanan sosyal koruma ve sosyal yardım programlarına ilişkin detaylı bilgilere ulaşabilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkin liderliğinde Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, “Bu anlamda şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlığımız ve İslam İşbirliği Teşkilatı İSEDAK Genel Sekreterliği adına, ülkem ve tüm Müslüman toplumlar adına, uluslararası temsilciliklere ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. En samimi duygularla kurduğumuz bu işbirliğinin özel çabalarla güçlenmesini temenni ediyor, başta Müslüman Kardeşler olmak üzere tüm insanlığın huzur, mutluluk ve esenliğine vesile olmasını temenni ediyorum.” Puan verdi.

Etiketler:

Derya Yanık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İslam İşbirliği Sosyal Yardımlaşma Teşkilatı

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın