medyauzmani.com

Bakan Janik: Hükümetimizde 4 olan sosyal yardımları 50’ye çıkardık


Bakan Janik: Hükümetimizde 4 olan sosyal yardımları 50'ye çıkardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yalova’daki il toplantılarına katıldı. Bakan Yannick, sosyal hizmet başlığı altında verilen desteklere vurgu yaparak, muhalefetin vaatleri için “Verdiğimiz sözler arasında yerine getirmediğimiz tek başlık yok” ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yalova’daki Uygulama Oteli’nde düzenlenen “2023’e Doğru Kent Buluşmaları” toplantısında AKP organizatörü olarak yurdun dört bir yanını dolaştıklarını söyledi.

AKP’nin sadece seçim süreçlerinde değil, her zaman sahada olduğunu vurgulayan Yanık, 2023’e yönelik belediye meclislerinin programının verimli ve güzel geçtiğini belirtti.

Türkiye’nin son 20 yılda her alanda büyük başarılara imza attığını belirten Yanık, “Her hizmette Adalet ve Kalkınma Partisi’nin imzası var. Hamdolsun milletimizi geri kalmış bir ülke seviyesinden çok daha ileri bir seviyeye taşımıştır. rekabet eden ve üstün olan bir seviye ve gönül rahatlığı. Umarım bunu yapmaya devam edebiliriz.”

Sıralanan sözler arasında yerine getirmediğimiz tek başlık yok” dedi.

Yannick, sosyal hizmet alanında da toplumun her kesimine yönelik devrimler yarattıklarına işaret ederek, aile kurumunu güçlendirmek için özel çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi. Bakan Derja Yanık şöyle devam etti:

“Güçlü bireylerin ve güçlü ailelerin güçlü toplumları oluşturacağı gerçeğinden hareketle 85 milyonluk müreffeh bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Ancak bu süreçte özellikle son dönemde heyecan verici ve şaşırtıcı gelişmeler yaşanıyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, Muhalefet partileri sosyal hizmet ve sosyal yardım alanında birbiri ardına geldi. Sözler verilmeye başlandı. Biz hep diyoruz ki, “Biz bu işi uzun yıllardır yapıyoruz. Uzun yıllardır devam eden bir iştir. Ya da zaten bu eserin böyle bir formatta yapılmış bir kopyası var. AKP hükümetlerinin farklı dönemlerinde uygulanmış ve şu anda vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Hep oradaydılar ama siz görmediniz, biz gördük” dedi.

AKP’nin 20 yılda 100 yıllık hizmet yılına ulaştığını kaydeden Yanık, bunu milletten aldıkları güç ve destekle yaptıklarını söyledi.

Türkiye’yi sosyal hizmetlerde dünyada takip edilen ülkelerden biri haline getirdiklerine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

“Talep odaklı hizmetten arz odaklı hizmet anlayışına geçtik. Sosyal hizmetler alanında çığır açtık. Bu sadece laf değil sosyal hizmetler alanında gerçekten çığır açtık. Bütçemiz vardı. Geçtiğimiz günlerde Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki tartışmalar Milletvekillerimiz de oradaydı, geçen sene muhalefet partisinden arkadaşlarımız da şöyle bir şey söylediler: “Eskiden engelli çok yoktu. Sizin zamanınızda engelliler bir anda çoğaldı. Ayrıca bu yıl, “Siz hizmet vermiyorsunuz, ülke veriyor.”

Milletimize bu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bir anlamda milletimizin çok iyi bildiği bir gerçeğin altını çizmek istiyorum. Engelliler Türkiye’de hep var olmuşlar ama dışarı çıkıp hayata karışma fırsatı bulamamışlar. Eylemlerimiz, eylemlerimiz, engellilerin en az engelli olmayan herhangi bir vatandaş olarak, yaşam, istihdam, eğitim, sağlık ve sosyal hizmet faaliyetlerinden yararlanma hakkına sahip bir kişi olarak, temel hakların doğuştan hakları olduğunu kabul ettiğimiz için. insan, onlar da insan ve engelliler de bu amaçla çalışmalarımızla hayatın içine girmiş bulunuyoruz. Yok olmadılar, hep vardılar ama siz görmediniz, biz gördük; Fark bu. Milletimizin her birini gördük.”

Entegre sosyal yardım sistemi ve kadına yönelik şiddetle mücadele

Burns, 23 kamu kurum ve kuruluşunun entegre olduğu ve vatandaşların hangi türde ihtiyaçları olduğunu takip ettikleri ve kurumlar arası iletişimle doğrudan belirledikleri entegre bir sosyal yardım sistemi uyguladıklarını belirtti.

Çok şeffaf, hesap verebilir ve pragmatik bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Yanık, şöyle konuştu: “Sosyal yardımlarla ilgili en çok eleştirdikleri şey, ‘yandaşlarınıza yardım edin’ eleştirileridir. Sistem o kadar şeffaf ve açıktır ki, bu eleştiriler hayata geçirilemez. an çünkü gerçekçi değil.” Cevap yok. AKP hükümetleri olarak 20 yılda sadece yol gösterici haklara ve ihtiyaçlara baktık. Vatandaşların kim olduğuna bakmadık, kim olduklarına bakarken gözlerimizi kapattık.

2002 yılında 4 başlıkta yapılan sosyal yardımların 50 başlığa ulaştığını belirten Bakan Yanek, “Sosyal devlet olarak vatandaşlarımızın doğumdan ölüme kadar devlet desteğine ihtiyaç duyduğu her an yanında olmamız gerekiyor” dedi.

Yanık, bakanlığın yürüttüğü programlar hakkında bilgi verirken, Yalova’da uygulanan hizmetlerden de bahsetti.

“147.301 çocuğa sosyal ve ekonomik destek sağladık.”

Eylül ayı itibarıyla ülke genelinde 147 bin 301 çocuğa sosyal ve ekonomik destek sağladıklarını kaydeden Janick, şunları kaydetti:

“Bir başka önemli hizmet başlığımız; kadınlara yönelik hizmetler. Bu hizmetlerde bakanlığımızın temel amacı; toplumsal yaşamın her alanından çocukların alacağı, fırsattan yararlanabilecekleri çocuklara alan açmaktır. Tek bir kadın dahi şiddet mağduru olmayıncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Var olan.”

Toplantıya AKP’nin Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Maliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tutuk, AKP Bölge Başkanı Müslim Baqtar ve partililer katıldı.

ekler:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık Sosyal Yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın