medyauzmani.com

Bağış toplama organizasyonları. finansman fonları. Mali destek almanın şartları nelerdir?


devlet ödemeleri

Devlet ödemeleri ve yardımı

Para yatıran para

Bağış toplama organizasyonları. finansman fonları. Mali destek almanın şartları nelerdir? Nasıl başvurulur? Hangi koşullarda devam edecek?

Kurumlar, gerçek veya tüzel kişiler tarafından hizmet ve menfaat sağlamak amacıyla kurulan ve birçok alanda faaliyet gösteren kurumlardır. Bu etkinliklerin en ünlüsü de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak.

Ülkemizde ekonomik yardıma muhtaç vatandaşlarımıza destek veren Kurumlar Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bu tür organizasyonların yanı sıra daha birçok organizasyon mevcuttur.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok insan bir takım ekonomik sıkıntılar yaşamakta ve hatta açlık sınırı olmaksızın hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Ekonomik yoksulluk içinde olan vatandaşlarımız, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve hatta hayatlarını en alt düzeyde sürdürmekte zorlandıkları için onlar da bağış toplama kuruluşları araştırmaya katılmak

Ülkemizde bu araştırmaya cevap verebilecek ve birçok kişi ve aileye destek sağlayabilecek birçok kurum bulunmaktadır.

Mali yardım kuruluşları
Mali yardım kuruluşları

Mali destek sağlayan fonlar

Bugün pek çok insan yardım isteme konusunda isteksiz veya bağış toplama kuruluşları Farkında olmadıkları için mağduriyetleri devam ediyor. Bu mağduriyetin bir nebze olsun hafifletilebilmesi için ilgili gerekçeler belirtilerek aşağıdaki gibidir:

Bu kurumlara ek olarak, başkaları da var. Yaşadığınız şehrin belediyeleri de bu konuda size yol gösterebilir ve varsa şehrinizdeki kurumlarla iletişime geçmeniz talimatını verebilir.

Mali destek almanın şartları nelerdir?

İhtiyaç sahiplerine yardım etmek için var olan vakıflar, yardımlarının doğru kişilere ulaşması ve gerçekten ihtiyacı olanların faydalanması için belirli şartlar koyarlar.

Mali destek almanın şartları nelerdir? Soruya açıklık getirmek gerekirse bu şartlar kuruma göre değişiklik gösterse de genel olarak aranılan nitelikler şu şekildedir:

  • Belli bir miktarın altında aylık ve yıllık gelir
  • Yardımı alacak kişi üzerinde kayıtlı menkul veya değerli gayrimenkul bulunmaması
  • Türk vatandaşı ol
  • Türkiye’de ikamet adresi
  • Başvuran hüküm giymemiş veya tutuklanmamıştır
  • Şu anda başka bir kuruluştan destek almıyorsunuz

Yukarıdaki örneklere ek olarak başka kriterler de istenebilir. Bu şartları taşıyan ve SGK kapsamında çalışmayan veya bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının ihtiyaçlarını karşılayamayan kişilere destek sunulabileceği gibi, engelli, yaşlı ve yetimler de bu yardımlardan yararlanabilmektedir.

Ayrıca anne ve babasını kaybetmiş çocuklar da bazı kurumlar tarafından destek kapsamına alınmaktadır.

Nasıl başvurulur? Hangi koşullarda devam edecek?

Gerekli şartları yerine getirdiğine inanan vatandaşlar Mali destek sağlayan kurumlara nasıl başvurulur? Aşağıdaki gibi sorulara yanıt arar: Genel olarak kuruluşların web sayfalarında iletişim bilgileri bulunur ve almak istediğiniz yardım konusunda size yol gösterecek bilgiler bulunur.

Genel olarak, başvurular şahsen veya çevrimiçi bir başvuru formu doldurularak yapılabilir. Gerekli bilgileri girip gerekli belgeleri teslim ettiğiniz takdirde kurum, gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığınızı doğruladıktan sonra sizinle iletişime geçecektir.

Herhangi bir kuruluştan yardım alıyor olmanız, bunun ömür boyu süreceği anlamına gelmez. Daha önce tarafınızca sağlanan koşulları yerine getiremeyecek durumda olmanız halinde, tespit edilmesi halinde Vakıf size sağlanan yardımı sonlandırabilir.

Örneğin, öğrenciyseniz, maddi yardım aldığınız kurum belirli bir not ortalamasının üzerinde olmanızı şart koşabilir ve bu notun altındaysanız yardımınızı kesebilir. Bu nedenle, göndermiş olduğunuz şartların devamlılığına bağlı olarak durumunuzun değişebileceğini göz önünde bulundurmanızda fayda var.

devlet ödemeleri Hemen başvurmak için ziyaret.

devlet ödemeleri

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın