medyauzmani.com

Bağış toplama organizasyonları. finansman fonları. Maddi destek almanın şartları nelerdir? 2022


Ödemeler ve devlet yardımı

para yatırma para

Kurumlar, gerçek veya tüzel kişiler tarafından hizmet ve fayda sağlamak amacıyla kurulan ve birçok alanda faaliyet gösteren kurumlardır. Bu etkinliklerin en ünlüsü, ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmak.

Ülkemizde ekonomik yardıma muhtaç vatandaşlarımıza destek veren Kurumlar Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bu tür kurumlara ek olarak, başka birçok kuruluş var.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok insan ekonomik sıkıntılar yaşamakta ve hatta açlık sınırı olmadan hayatını sürdürmeye çalışmaktadır. Ekonomik yoksulluk içinde olan, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, hatta hayatlarını asgari düzeyde tutmakta zorlanan vatandaşlarımız da var. Kaynak Yaratma Kurumları Araştırmaya katılın.

Ülkemizde bu araştırmaya cevap verebilecek, birçok kişiye ve aileye destek sağlayabilecek birçok kurum bulunmaktadır.

Mali Yardım Kuruluşları
Mali Yardım Kuruluşları

Mali destek sağlayan fonlar

Bugün birçok insan yardım istemekte ya da yardım istemekte isteksizdir. Kaynak Yaratma Kurumları Şikayetleri devam ediyor çünkü farkında değiller. Bu mağduriyeti bir nebze hafifletmek için, belirtilen gerekçelerle bunlar aşağıdaki gibidir:

Bu kurumlara ek olarak, başkaları da var. Yaşadığınız şehrin belediyeleri de bu konuda size tavsiyelerde bulunabilir ve varsa şehrinizdeki kurumlarla iletişime geçmenizi isteyebilir.

Maddi destek almanın şartları nelerdir?

İhtiyaç sahiplerine yardım etmek için var olan vakıflar, desteklerinin doğru kişilere ulaşması ve gerçekten ihtiyacı olan kişilerin faydalanması için belirli koşullar koyar.

Maddi destek almanın şartları nelerdir? Soruyu netleştirmek gerekirse, bu şartlar kuruma göre değişebilse de genel olarak aranan nitelikler şu şekildedir:

  • Aylık ve yıllık gelirin belirli bir miktarın altında olması
  • Yardımı alacak kişinin adına kayıtlı değerli taşınır veya taşınmazın bulunmaması
  • Türk vatandaşı ol
  • Türkiye’de ikamet adresi
  • Başvuru sahibi mahkûm edilmemiş veya tutuklanmamış
  • Şu anda başka bir kuruluştan destek almıyorsunuz

Yukarıdaki örneklere ek olarak başka kriterler de istenebilir. Bu şartları sağlayan ve SGK’da çalışmayan veya bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyaçlarını karşılayamayan kişilere destek sağlanabileceği gibi, engelli, yaşlı ve yetimler de bu yardımlardan yararlanabilmektedir.

Ayrıca anne ve babasını kaybeden çocuklar da bazı kurumlar tarafından destek kapsamına alınmaktadır.

Nasıl başvurulur? Hangi koşullarda devam edeceksiniz?

Gerekli şartları sağladığına inanan vatandaşlar Maddi destek sağlayan kurumlara nasıl başvurulur Aşağıdaki gibi sorulara yanıt arar: Genel olarak kuruluşların web sayfaları iletişim bilgilerini içerir ve almak istediğiniz yardım konusunda size yol gösteren bilgiler sağlar.

Genel olarak başvurular şahsen veya online başvuru formu doldurularak yapılabilir. Gerekli bilgileri girdiyseniz ve gerekli belgeleri teslim ettiyseniz, gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığınızı kontrol ettikten sonra kurum sizinle iletişime geçecektir.

Herhangi bir kurumdan yardım almanız ömür boyu devam edeceği anlamına gelmez. Daha önce sağladığınız koşulları karşılayamıyorsanız, fark edilmesi durumunda Vakıf size yardımı sonlandırabilir.

Örneğin, öğrenciyseniz, maddi yardım aldığınız kurum, belirli bir puan için ortalama puanın üzerinde olmanızı isteyebilir ve bu puanın altındaysanız yardımınızı kesebilir. Bu nedenle vermiş olduğunuz şartların devamlılığına bağlı olarak durumunuzun değişebileceğini göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Bir yıldız vermek ister misin?

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın