medyauzmani.com

Avrupa’da seyahat etmek için sağlık sigortasına ihtiyacım var mı?

Seyahat sağlık sigortası, Avrupa’ya gelen tüm gezginler için sahip olmaya değer olsa da, herkesin sahip olması şart değil. Seyahat sigortası poliçesi yalnızca Schengen vizesi için başvurması gereken gezginler için zorunlu bir gerekliliktir.

Avrupa’yı ziyaret etmek için sağlık sigortasına ihtiyacınız var mı?

ABD vatandaşlarının Avrupa için seyahat sigortasına ihtiyacı var mı? Evet, ABD vatandaşlarının Schengen Bölgesi de dahil olmak üzere Avrupa’ya seyahat edebilmeleri için kesinlikle sağlık sigortasına ihtiyaçları vardır.. ABD vatandaşıysanız ve Avrupa’da veya Schengen bölgesindeyken hastalanır veya ciddi şekilde yaralanırsanız, çok yüksek tıbbi masraflarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Birleşik Krallık sakinlerinin Avrupa için seyahat sigortasına ihtiyacı var mı?

İngiliz vatandaşıysanız, Avrupa için seyahat sigortası seyahatinizin önemli bir parçasıdır, ancak kanunen gerekli değildir.. Başka bir deyişle, yurt dışına seyahat ettiğinizde bir sağlık sigortası planına sahip olmanız şiddetle tavsiye edilse de, risk size ait olmak üzere, Avrupa’nın geri kalanını onsuz da ziyaret etmenize izin verilecektir.

Amerikan sağlık sigortası Avrupa’da geçerli mi?

Pek çok ABD vatandaşı, mükemmel bir sağlık güvencesine sahip olduklarına ve Avrupa için ayrıca bir şey satın almaları gerekmeyebileceğine inansa da, bunun farkında olmalısınız. ABD’deki yurt içi sigorta planlarının ABD ulusal sınırları dışında kapsamı çok azdır veya hiç yoktur.

Gurbetçiler Avrupa’da ücretsiz sağlık hizmeti alıyor mu?

Avrupa’nın neresine taşınmak isterseniz isteyin, özellikle ülkeye girmeden önce yeterli sağlık sigortası yaptırmaya öncelik verin. Avrupa’da sağlık hizmetlerinin göçmenler için ücretsiz olduğunu düşünebilirsiniz, ancak genel olarak değil.

Brexit’ten sonra Avrupa için seyahat sigortasına ihtiyacım var mı?

EHIC/GHIC’niz olduğu sürece, Brexit sonrası AB ülkeleri için ücretsiz veya sübvansiyonlu sağlık hizmetlerine erişmeye devam edebileceksiniz. İngiltere hükümeti hala Avrupa’ya seyahat ederken bir seyahat sigortası poliçesi yaptırmanızı tavsiye ediyor.dünyanın herhangi bir yerinde yaptığınız gibi.

EHIC Brexit’ten sonra geçerli mi?

EHIC programım Brexit’ten sonra hala geçerli mi? Evet, Brexit’ten sonra İngiltere’de verilen bir EHIC kodunu kullanmaya devam edebilirsiniz.. Halihazırda bir EHIC’niz varsa ve bir AB ülkesine geçici bir ziyarette bulunuyorsanız – belki tatil, eğitim veya çalışma için – süresi dolana kadar bunu devlet sağlık hizmetlerine erişmek için kullanabilirsiniz.

Blue Cross Blue Shield Uluslararası mı?

Dünya çapındaki Blue Cross ve Blue Shield hizmet avantajları planı sizi karşılar. Amerika Birleşik Devletleri, Porto Riko ve ABD Virjin Adaları dışında tıbbi bakıma ihtiyacınız varsa, Blue Cross ve Blue Shield hizmet avantajları planının dünya çapında kapsama alanı sunduğundan emin olabilirsiniz.

Avrupa’nın tamamı ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanıyor mu?

Hemen hemen tüm Avrupa ülkeleri evrensel bir sağlık sistemine sahiptir.. Bazı insanlar bunu Avrupa’nın “ücretsiz sağlık” sistemi olarak adlandırsa da, gerçekte gerçekten ücretsiz değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın