medyauzmani.com

Arpa Tarm 92 nasıl?

Tarımsal Özellikleri: Alternatif büyüme özelliğine sahip, yatmaya dayanıklı, kurak ve mikroelement toksisitesine (çinko ve bor) toleranslı, yüksek işlenebilirlik, en kararlı ürün nöbeti, orta erken olgunlaşma, kulak kırılması olmayan ve kolay karışabilen bir çeşittir.

Bir dönüm tarlaya kaç kilo arpa atılır?

Ekme makinesi ile dikim başına 18 kg, manuel ekme makinesi ile metre başına 20 kg arpa atılır. Azot arpa beslenmesinde önemli rol oynar ve proteinin temelini oluşturur.

Yüksek arpa verimi nasıl elde edilir?

Arpanın su ihtiyacı buğdayınki kadar olmasa da boldur. meyve Yüksek kaliteli bir ürün elde etmek için yeterli miktarda toprak güvencesi gereklidir. arpada Sulama yapılacaksa birincisi bacak kaldırmada, ikincisi süt oluşumu aşamasında olmak üzere iki su verilir. Tek bir su veriliyorsa süt üretim aşamasında kullanılmalıdır.

1 dönümde ne kadar arpa yetiştirilir?

parçalara Yetiştirme açısından etkili yağış ise Nisan ve Mayıs aylarında görülen yağışlardır. Uygun yağ başına 22 kg tohum.

En verimli arpa hangisidir?

Geliştirdiğimiz yerli ve milli maltlar ayrı Fermantasyon kalitesi yüksek olan ‘Ayhan’ çeşidi, kuru tarımda 500 kilograma, sulu tarımda 900 kilograma kadar verimle mevcut yerli ve yabancı çeşitlere göre yüzde 15-20 daha fazla verim sağlıyor.

Bir dekar arpa kaç kilogramdır?

Tarlanın durumuna ve ürün cinsine göre dönüm buğday başına 400-600, ayrı Öte yandan, 400-550 Kilogram Verimlilik kazanan çiftçiler bu sayede yüksek gelir elde edecek.

Dekara ne kadar arpa tohumu atılır?

Ekme makinesi ile dikim başına 18 kg, manuel ekme makinesi ile metre başına 20 kg arpa atılır. Azot arpa beslenmesinde önemli rol oynar ve proteinin temelini oluşturur. Azotlu gübre veriminin artması fosfor, potasyum ve su gibi diğer besinlerin varlığına bağlıdır.

Arpa kaç günde çıkar?

Ardından kaseye suyu boşaltıp geniş bir tepsiye arpayı koyup nemli kalması için çırpıyoruz. Arpanın iki gün içinde çimlendiğini göreceksiniz. ne kadar arpa sınıfta filiz? parçalara Onları büyütmek için toprağın doğru koşulları sağlaması gerekir.

Arpa yetiştiriciliğinde hangi gübre kullanılmalıdır?

arpa gübreleme Genellikle buğday gibi. 5-6 kg/da NO, kuru koşullarda 7-9 kg/da fosfor-5, sulu koşullarda 12-14 kg/da NO, 10-12 kg/da NO, azot ve fosfora karşılık gelen Gübre Başvurmalısın.

https://www.youtube.com/watch?v=4RAd1r_kJiU
Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın