medyauzmani.com

Arjantin’de sosyal yardımları artırmak için çalışmak


Arjantin'de sosyal yardımları artırmak için çalışmak

Arjantin’de binlerce kişi sosyal yardımların artırılması çağrısında bulundu.

Başkent Buenos Aires’te sosyal örgütlerin daveti üzerine kent merkezinde bir araya gelen binlerce kişi, istihdamı ve sosyal yardımları artırmak ve aşevlerine kapsamlı yardım sağlamak için Çalışma Bakanlığı’na yürüdü.

“Uluslararası Para Fonu ile borç ödeme anlaşması yapmayın”

Buenos Aires’in merkezindeki dünyanın en geniş caddelerinden biri olan 9 Temmuz Caddesi’nin çoğunu dolduran kalabalık, hükümetin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile bir borç geri ödeme anlaşması imzalamayı reddetmesini reddetti.

Göstericiler, hükümeti Uluslararası Para Fonu’na para ödememeye ve bu kapsamda sosyal yardımları kesmemeye çağıran pankartlar taşıdı.

Sosyal yardımın kesilmesi kamuoyunda endişe yarattı

Protestoyu düzenleyen örgütlerden Polo Obrero’nun yöneticisi Eduardo Peliboni, sosyal yardımların kesilmesinden endişe duyduğunu ve yüksek enflasyon nedeniyle yardımların artırılmadığından şikayet etti.

Aşevleri için istihdam, sosyal yardım ve beslenme ihtiyaçları var

Şehir merkezinde sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra da devam etmesi planlanan gösteriler nedeniyle trafik durma noktasına geldi.

Arjantin’de 1990’lı yıllarda ortaya çıkan ve Türkçe’de “yolu kapatmak” anlamına gelen “Pikitero” adlı gruplar, sık sık gösteriler düzenlemeleri nedeniyle sosyal yardım talep etmek için ülkede sık sık protesto gösterileri düzenlediler.

Çoğunluğu sol görüşlü olan bu gruplar, protestolarıyla devletten istihdam, sosyal yardım, aşevlerine gıda ihtiyacı gibi yardımlar talep ediyor.

ekler:

Arjantin Sosyal Yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın