medyauzmani.com

Araç kilometresine müdahale etmek suç mu?

Bir otomobilin kilometresinin düşürülmesi, Türk Ceza Kanunu’na göre “şartlı dolandırıcılık” suçunu oluşturmaktadır. Nitelikli dolandırıcılık hükümleri bir birey için geçerlidir.

Satın aldığım aracın km’si düşürüldü, ne yapmalıyım?

Arabayı sattığınız kişi ile yapacağınız anlaşma ya bir miktar para ödemek ya da aracı geri alıp satış bedelini geri almak olacaktır. İster bir miktar para ödemeyi kabul edin, ister aracı geri alıp satış bedelini iade edin, o zaman aracı satın aldığınız kişiye karşı dava açmalısınız.

Km yapan araç muayeneden geçer mi?

Arabanın kat ettiği mesafe Önceki tarama kayıtlarından daha az olsa bile biraz kusurlu. teftişten geçebilir. Zorla değiştirilen gösterge panellerinin varlığı dikkate alındığından, gözden kaçan bir arıza ve muayene istasyonu vardır. el arabası Sahibi sadece bu konuda uyarılır.

Kilometre cezası nedir?

el arabası Kilometre kesintisi cezası Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesi metnine göre, “Kendisi veya başkası yararına bir kimseyi kandırarak aldatmak” fiili, Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesi hükmüne göre cezalandırılır. bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Ceza cezalandırmak

Düşük kilometreli bir aracı nasıl anlarsınız?

azaltılmış kilometre Arabayı nasıl anlıyorsun??

  1. senin araban Bakım kayıtları gözden geçirilmelidir.
  2. el arabası Plaka Numarası ve Motor Şasi Numarası 5664’e SMS gönderilerek Trafik Sigortası Bilgi Merkezi’nden sorgulama yapılması gerekmektedir.
  3. el arabası Muayene kayıtları gözden geçirilmelidir.
  4. senin araban Sigorta şirketinde kayıtlı olan bilgiler kontrol edilmelidir.

Araba kilometresiyle oynamanın cezası nedir?

Yargıtay’ın açıkladığı karara göre kullanılmış araç kilo metre Düşürme bir dolandırıcılık olarak kabul edilir. Otomobilin kilometresinin düşürüldüğünün tespiti halinde satıcı 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Ceza Dava açılabilir.

Bir kilometre azalması nasıl tespit edilir?

Araç düşük kilometrede çalışmasına rağmen yağ altında, yağ yakıyor (egzozdan mavi duman çıkıyor) veya valf ve yatak sesi var.

Değişken kilometreli bir araç muayeneden geçer mi?

evet km azaldı Araç trafik kontrolü.

Oynatılan aracın kilometresini nasıl anlıyorsunuz?

Şasi numarası ve plaka bilgisi ile internetten veya SMS ile aracın kilometresini sorgulayabilirsiniz: PTT kilo metre Sınav sorgulama sayfasıdır. 5664’e kısa mesaj göndererek.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın