medyauzmani.com

Anlamdan sonra mı yaptın?

anlamın bitti mi?

ve “İşin bitti mi?” ikisi de demekBitirdin mi?? ‘

Zaten yaptın mı ya da henüz?

Her ikisini de sorularda kullanabiliriz, ancak anlamı biraz farklıdır. Ancak, sadece bir şey olup olmadığını veya hala beklememiz gerekip gerekmediğini soruyor.. Bir şeyin olduğunu zaten biliyor, sadece beklenenden daha erken olmasına şaşırdığını ifade ediyor. Gerçekten sonuna kadar koyarsak, sürprizimizi onaylarız.

Bunu anlamlandırdın mı?

“Yaptın mı?” sen de öyle Bir kişinin geçmişte bugüne kadar devam edebilecek veya bugün için bazı sonuçları olabilecek bir şey yapıp yapmadığını sormak. “bitirdinmi?” , Öte yandan, aslında “Bitti mi?” anlamına gelir.

Anlamla işiniz bitti mi?

Belki de “henüz” kelimesi sorularda daha yaygındır. Bu aslında aynı anlama sahiptir, ancak Biraz sürpriz gösterebilir. (Size şimdi verdim, ya da çabucak bitirdim ya da oturup size katılmak üzereydim.)

Henüz anlamını bitirmedin mi?

” demenin başka bir yoluhala bitirmedimveya “Devam etmeyi planlıyorum.”

Şimdiye kadar yaptın mı veya yaptın mı?

Present perfect ile kullanılan belirli bir zaman referansı genellikle yoktur (buna siz mi diyorsunuz), yani ‘Sonra’ bu fiille yaygın olarak kullanılır. Bu nedenle, oldukça yaygın olduğunu düşünmeme rağmen, past simple’ın kullanımı (ki buna ben demiştim) bana garip geliyor.

Zaten ve henüz arasındaki fark nedir?

Aslında olmuş ya da insanların olabileceğini düşündüğü şeyleri ifade eder. Ancak, olmayan veya insanların olmayabileceğini düşündüğü şeyleri ifade eder..

Bitirdin mi, bittin mi?

Evet ikisi de kullanılabilir. Ama çoğu insanın söyleyebileceği bitirdinmi… siz de kullanabilirsiniz. İkisi aynı anlama geliyor.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın