medyauzmani.com

Aile sosyal yardım fonları ne zaman yatırılır? 2023


Devlet ödemeleri ve yardımı

Aile sosyal yardım fonları ne zaman yatırılır? Aile nafakası ödemesi ne zaman yapılacak? Aile desteği ne kadar yalan söyleyecek? Aile nafakası Ocak ayında ne zaman ödenecek?

Aile sosyal yardım fonları ne zaman yatırılır? Sosyal yardım evrensel bir kavramdır. Ancak sosyal yardımın içeriği ülkeden ülkeye değişmektedir.

Çünkü her ülkenin gelişmişlik düzeyi veya ülke içi olaylar birbirinden farklıdır. Örneğin bir ülkede konut sorunu varken konut sorunu olmaması veya bir ülkede gaz bolluğu varken doğalgazın olmaması gibi durumları içerir.

Kısaca sosyal yardım, devletlerin sosyal politikalarını halka yaymak için kullanılan bir araçtır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şirketin sosyal yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara her ay düzenli olarak nakdi yardım yapılmaktadır.

bu proje için “Aile sosyal yardım ödeneği” ve “aile destek ödemeleri” olarak adlandırılır. Sosyal yardım başvuruları e-devlet internet sitesi üzerinden veya ikamet yerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumuna yapılabilir. Aile sosyal yardım fonu almaya hak kazanan vatandaşların hesaplarına 12 ay süreyle düzenli olarak yatırılmaktadır.

Aile sosyal yardımına başvurabilmek için Türk vatandaşı olmak, Türkiye’de ikamet ediyor olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, yurtta memur olmamak gibi şartlar aranır. Ayrıca başvurucunun talebi hükümlü, yurtta kalan öğrenci veya askerlik yapan askerdir.

Aile sosyal yardım tutarı, ailede yaşayan her bireyin aylık gelirine göre değişmektedir.

Aile sosyal yardım fonları ne zaman yatırılır?
Aile sosyal yardım fonları ne zaman yatırılır?

Aileye yapılan sosyal yardım ödemelerinin miktarı ne kadardır?

  • 450 TL Ve aşağıdaki vatandaşlar 1.250 TL ödenebilir.
  • 450 TL E 911,15 Türk Lirası Vatandaşlar arasında ise 1.100 TL ödenebilir.
  • 911,15 Türk Lirası E 1372,30 Türk Lirası vatandaşlar arasında 950 TL ödenebilir.
  • 1372,30 Türk Lirası E 1833,45 vatandaşlar arasında 850TL ödenebilir.

Aile Sosyal Yardım Projesi’nin içeriği genişletildi ve ailedeki çocuk sayısı eklendi. Yeni eklenen bu içerik için ödemeler şu şekildedir;

Ailedeki çocuk sayısı Aylık destek tutarı nedir?

  • 1 ve 2 çocuklu aile 350 TL
  • 3 çocuklu bir aile 450 TL
  • 4 çocuklu bir aile 550 TL
  • 5 veya daha fazla çocuğu olan bir aile 650 TL

Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığıSosyal yardımlara ne kadar önem verdiğiniz Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün teşkilat ve görevlere ilişkin yayınladığı yönergede belirtilmektedir. Bu yönergede yer alan hükümlerden bazıları şunlardır;

Madde 5-

(1) Genel Müdürlüğün görevleri şunlardır:

a) Yoksulluğun azaltılması ve sosyal yardım alanında ulusal düzeyde uygulanacak politika ve stratejilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaları koordine etmek, belirli politika ve stratejileri uygulamak ve bunların uygulanmasını izlemek ve değerlendirmek.

  1. b) 3294 sayılı Kanunun amaçlarına ulaşması için gerekli idari ve mali tedbirleri almak ve uygulanmasını sağlamak.
  2. c) Fon gelirlerinin yerinde, zamanında ve gerektiği şekilde kullanılmasını sağlamak üzere zamanında tahsil etmek.

ç) Kurumların harcamalarını, iş ve işlemlerini araştırmak, incelemek, izlemek ve denetlemek, görülen sorunlarla ilgili gerekli tedbirleri almak, sosyal yardım programlarının kuruluş ve standartlarının çalışma usul ve esaslarını belirlemek.

  1. d) Mevzuatta kamu kaynaklarından yararlanması beklenenlere, diğer birim, kurum ve ilgili kamu kuruluşlarıyla işbirliği içinde aylık adı altında her türlü sosyal yardım, tazminat, ücret, yardım veya her türlü yardımı yapmak. söz konusu yardım ve ödemeleri veri tabanına kaydederek işleyebilir. Diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan her türlü sosyal yardım ve ödemelerin veri tabanından izlenmesine ilişkin işlemleri yürütmek.
  2. E- Yoksullukla mücadele ve Genel Müdürlüğün görev alanına giren diğer konularda araştırma ve inceleme yapmak, proje hazırlamak ve uygulamak.
  3. f) Yoksullukla mücadele alanındaki uluslararası gelişmeleri ve uygulamaları takip etmek, değerlendirmek ve ülkemize yararlı modelleri uygulamak.
  4. g) Sosyal yardım bilgi sistemi ile ilgili çalışmalar yapmak, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kültürünün yerleşmesi için çalışmalar yapmak, geniş kitleleri kapsayan yardım kampanyalarını koordine etmek ve desteklemek.

ğ) Sosyal yardıma hak kazanmada esas alınması gereken gelir tespit testleri ile kapsamlı sağlık sigortasının tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemek ve bu testleri kurumlarla işbirliği içinde uygulamak.

Yukarıda yazılan yazılardan da anlaşılacağı üzere Türkiye, her sosyal ülke gibi sosyal yardımları da en ince ayrıntısına kadar ele almıştır.

Aile sosyal yardım fonları Şubat 2023’te ne zaman yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8.11.2022 Aile sosyal yardımları kapsamında Kasım ayında yapılacak ödemelere ilişkin olarak, ” Türkiye’de aile desteği… Bu kapsamda 2,5 milyon insanımız için 3,2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.DUYURU 2023 Şubat ayına ait ödemeler, ayın 15’inden sonra hesaplara yatırılacaktır.

Yardım parası ayın hangi saatinde yatırılacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre; “Program kapsamında sonraki ödemelerde de aynı uygulama devam edecek ve ödeme işlemleri, desteğin verileceği ay sonunda güncellenen veriler ışığında başlayacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında Türkiye’deki aile destek ödemeleri hak sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır.Veri dahildir.

Mali durumu kötü olan vatandaşlar için Ülke tarafından basılan madeni paraların net bir geçmişi yoktur. Ancak mali yardımın 12 ay süreceği ve son ödemelerin 2023 Haziran ayında olacağı biliniyor.

Aile sosyal yardımlarına nasıl başvurabilirim?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı Sağladığı sosyal avantajlardan biri Aile sosyal yardım sübvansiyonubaşvurmak Tıklayabilirsiniz.
  • linke tıkladıktan sonra e-devlet portalıyönlendirileceksiniz
  • TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra üst kısımda yer alan arama kutusuna tıklayınız.Sosyal HizmetYazmak zorundasın ‘.
  • Aramanıza dayalı olarak listelenen sonuçlar arasında “Sosyal hizmet başvurusu“” ve “‘yi tıklayınyeni bir uygulama“söylemek zorundasın.
  • Ardından karşınıza çıkacak olan formu eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurun ve son olarak başvurunuzu onaylatın.

Başvuru sürecinize devam etmek için Burada Tıklayabilirsiniz.

Mali yardıma başvurmak için Devlet Ödemeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın