medyauzmani.com

AFAD Ev Yardımı 2023 – Devlet Ödemeleri


Ev Yardımı için AFAD

yardımcı olmak için AFAD anahtarı. Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde vatandaşlar tarafından hissedildi. Bu deprem sonucunda AFAD depremden etkilenen hemşehrilerimize yardımda bulunan öncü kurumlardan biri haline gelmiştir.

Bu doğrultuda AFAD depremzede hemşehrilerimize hizmet sunmaktadır. Ev yardımı Hem kiralama hem de taşınma yardımı sağlar.

Yeniden Yerleşim Yardımı, evleri yıkılan, hemen yıkılacak veya depremde ağır veya orta derecede hasar gören depremzedelere 15.000 TL tutarında maddi yardımda bulunmaktadır. Evlerinin hemen yıkıldığı, ağır hasarlı veya orta hasarlı olduğu tespit edilen depremzedelere kira yardımı sağlanmaktadır.

Konutu olan depremzedelere kira yardımı 5.000 Türk LirasıKiracıların depremzedeleri için 2.000 Türk Lirası 12 ay boyunca.

Ev Yardımı için AFAD
Ev Yardımı için AFAD

AFAD ev yardımı başvurusu nasıl yapılır?

  • AFAD ev yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzedelere kiralama ve ulaşım yardımı talep etmek E-devlet üzerinden yapılmaktadır.
  • e-devlet sistemininAfetzedelere barınma desteği“Ekran”a giriş yaptıysanız, kiralama yardımı başvurusunu tamamlayabilirsiniz.
  • Başvuruyu hatalı yaptıysanız, iptal edip tekrar başvurabilirsiniz. Başvuru yaparken size verilen formdaki bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

AFAD Düşük Hasarlı Yapı Yardımcıları

AFAD Düşük Hasarlı İnşaat Yardımı. Deprem, çatlamış duvarlar, boya dökülmeleri ve boya nedeniyle taşıyıcılarını kaybeden evlerin hafif hasarlı olduğu belirlendi.

Hafif hasarlı binalarda Nakdi yardım sadece Türkiye’de ikamet eden depremzedelere sağlanmaktadır.

AFAD, orta düzeyde hasar oluşturmaya yardımcı olur

Yapı deprem nedeniyle sağlamlaştırılmışsa orta hasarlı olarak ifade edilecektir. Orta hasarlı binalar Can güvenliği için vakit kaybetmeden boşaltılmalıdır.

Orta hasarlı binalarTürkiye’de yaşayan depremzedelere nakdi yardım ve geçici barınma sağlanmaktadır.

Depremzedelere kira yardımı uygulaması göndermek için tıklayın

taşınmak için yardım isteyin Bunu yapmak için tıklayın.

Kiralama yardımı talepleri hakkında bilgi almak için

Depremzedelere yardım için 10 bin TL’ye başvurmak için tıklayın

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın